Dosarele CDnews.ro: Misterul piramidei din Masivul Retezat

Dosarele CDnews.ro: Misterul piramidei din Masivul Retezat

Masivul Retezat atrage mii de turisti anual datorita celor 40 de lacuri glaciare de la peste 2.000 de metri. De asemenea, exista o mulţime de legende şi mistere care se invart in jurul acestui munte. Se spune că poporul titanului Prometeu ar fi trăit în Retezat şi că „piramidele“ lui reprezină centre ale energiilor paranormale. Din istoria Retezatului nu lipsesc poveştile despre OZN-uri şi fenomene miraculoase.

O mulţime de legende circulă pe seama lui, unele cu atât mai fascinante cu cât ies din sfera normalului. Mulţi dintre cei care îi cunosc secretele cred că în munţii înalţi ai Retezatului s-au petrecut lucruri inexplicabile. O astfel de relatare i-a aparţinut salvamontistului George Resiga, care a povestit că în luna august a anului 1991, în timp ce se afla pe munte împreună cu un grup de turişti, a văzut pe un versant al Retezatului mai multe sfere luminoase, despre care a presupus că sunt OZN-uri.

Întâmplarea s-a petrecut într-o seară, în apropiere de refugiul Pietrele. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, relata salvamontistul, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă. Nu departe de acel loc, la două săptămâni după întâmplarea fantastică, un avion s-a prăbuşit inexplicabil, iar nouă oameni au murit în accidentul aviatic.

Cei care urcă pe traseul Poiana Pelegii – Lacul Bucura întâlnesc în faţa lor, înainte de a ajunge la Lacul Bucura, o culme în formă de piramidă. Lacul glaciar aflat la peste 2.000 de metri altitudine, precedă un alt vârf cu formă asemănătoare. Amatorii de paranormal consideră că acest loc este încărcat de energii. Unii afirmă că lacul ar fi baza unei piramide energetice, formată din vârfurile a trei munţi care înconjoară lacul şi că aici s-ar produce fenomene paranormale, deoarece se formează un câmp magnetic. Pasionaţii de ezoterism asociază muntele cu un centru energetic. Pe site-urile dedicate fenomenelor paranormale o mulţime de articole prezintă piramidele Retezatului ca fiind locuri construite de oameni sau de forţe necunoscute în urmă cu 10.000 de ani.

citeste continuare pe Adevarul