Doi șoareci luptându-se la metroul din Londra, aleasă de public cea mai bună fotografie cu animale a anului

Doi șoareci luptându-se la metroul din Londra, aleasă de public cea mai bună fotografie cu animale a anului

„Încăierare la metrou” se intitulează fotografia cu care Sam Rowley, în vârstă de 25 de ani, a fost desemnat de public drept cel mai bun fotograf al anului care a surprins un instantaneu din viața animalelor.

Oricine călătorește cu metroul din Londra îi știe pe șoriceii care aleargă în subteran, printre linii. Tânărul Sam Rawley a fost atât de fascinat de micile rozătoare, că a petrecut o săptămână la metrou în încercarea de a face cea mai bună fotografie. Într-o noapte, a prins în obiectiv doi șoareci care efectiv luaseră o poziție de pugiliști, stând ridicați pe picioarele din spate și gata să se bată pentru o bucățică de mâncare scăpată de un pasager. Iar efortul fotografului nu a fost zadarnic: fotografia sa a fost preferată de public, fiind aleasă drept cea mai bună dintre 48.000 de ilustrații despre viața animalelor sălbatice, la concursul anual organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra (LUMIX).

Fanii vestitului concurs internațional anual „Wildlife Photographer of the Year” au fost rugați să-și aleagă preferata dintre imaginile care nu au intrat în finala competiției – ce a avut loc în octombrie 2019 – dar care surprind, totuși, momente fabuloase. 28.000 de voturi a primit fotografia cu șoarecii pugiliști a lui Sam Rowley, la categoria „rest of the best”.

citeste mai mult

photocredit: Sam Rowley