David Stern, final de capitol in NBA

David Stern, final de capitol in NBA

Multi il stiu pe David Stern ca fiind cel care spre sfarsitul lui iunie, cu ocazia draft-ului, ii cheama pe scena pe viitoarele staruri din NBA. Cu aceasta ocazie, Stern a strigat nume precum Michael Jordan, Earvin “Magic” Johnson, Larry Bird, Tim Duncan, Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Derrick Rose, Anthony Davis, dar si nume care nu au facut mare valva in NBA precum Pervis Ellison (#1 draft 1989 – Sacramento Kings), Jay Williams (#2 draft 2002 Chicago Bulls) si multi altii. Mi-ar fi placut ca atunci cand Gheorghe Muresan intra in liga sa fi fost draftat in prima runda, nu de alta, dar ar fi fost o imagine memorabila: David Stern dand mana cu cel mai inalt jucator din NBA.

David Stern isi incepe cariera in NBA in 1966, dar abia in 1984 trece la conducerea ligii, fiind succesorul lui Larry O’Brien. Chiar daca multi nu il au la suflet (sorry Seattle), personal cred ca in 30 ani, Stern a facut o treaba buna, reusind sa scoata liga din probleme financiare de mai multe ori. Stern dorind sa creasca popularitatea ligii nord-americane, a hotarat ca unele meciuri din sezonul regulat sa se joace in afara tarii in orase precum Londra, Tokyo. Tot sub conducerea lui au aparut 7 noi echipe in NBA (Hornets, Timberwolves, Heat, Magic, Grizzlies, Raptors, and Bobcats), NBA Finals Trophy se numeste acum Larry O’Brien Trophy, iar cel mai bun jucator din finala NBA poarta numele Bill Russell NBA Finals Most Valuable Player Award.

La 71 ani, dupa o cariera de 30 ani in care a condus liga nord-americana, Stern lasa NBA-ul intr-o forma excelenta, din mai multe puncte de vedere (economic, popularitate). Adam Silver va fi cel care va conduce liga in urma lui Stern.

sursa: http://mariuscv.wordpress.com