Dan Voiculescu şi Antena 3, urmăriţi penal pentru şantaj

Dan Voiculescu şi Antena 3, urmăriţi penal pentru şantaj

Dan Voiculescu este urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care mai sunt sunt cercetaţi, printe alţii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.
În acelaşi dosar, societatea Antena 3 SRL este şi ea acuzată de complicitate la şantaj. Dosarul a fost deschis după ce Sorin Alexandrescu l-ar fi şantajat pe administratorul RDS&RCS, Ioan Bendei. Acesta ar fi fost constrâns să semneze un contract în condiţii prestabilite, în caz contrar televiziunile Antena Group (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia şi GSp tv) ar fi dat publicităţii o anchetă jurnalistică compromiţătoare pentru administratorul companiei de cablu. În apărarea lor, Dan Voiculescu şi trustul său media consideră că totul este o răzbunare a preşedintelui Traian Băsescu, pentru
politica editorială anti-prezidenţială a jurnaliştilor Antenelor.

Duşmanul preşedintelui, la DNA

Luni, 29 iulie, înainte de a intra la audieri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, înainte de audieri, Voiculescu a avut un mesaj pentru Traian Băsescu: “Vreau doar să îi transmit, la modul cel mai serios, lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică de mare notorietate şi de ani de zile nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi libertatea de exprimare pentru care au murit oameni în decembrie 1989”.
Dan Voiculescu a declarat, după audieri, că anchetatorii i-au comunicat, cu acest prilej, că este complice şi a vorbit despre o încercare de intimidare a presei: “O încercare care demult este dorită. Nu avem de-a face nici măcar cu şantaj”.

“Şi mâine l-aş suspenda pe Băsescu”

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni, 29 iulie, că dacă ar depinde de el l-ar suspenda chiar mâine pe Traian Băsescu.
Dan Voiculescu a declarat că toată “nebunia” audierilor la DNA a început “atunci când Victor Ponta a constatat pe baza unor date de statistică oficiale că referendumul trebuia validat”. “A fost momentul în care Traian Băsescu şi-a dat seama de impostură”, a spus Voiculescu.
El a precizat chiar că analizează posibilitatea de a valida acum referendumul din urmă cu un an. “Să vedem cum poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum”, a spus omul de afaceri.
“Eu am fost autorul a două suspendări, am participat cât am putut la procesul de demitere. Se pare că nu am fost destul de precaut, analitic, prevăzător, motiv pentru care nu am reuşit”, a mai spus Voiculescu.