Curs acreditat în Bucureşti. Asociaţia Smart Projects te învaţă totul despre Managementul Proiectelor

Curs acreditat în Bucureşti. Asociaţia Smart Projects te învaţă totul despre Managementul Proiectelor

Asociatia Smart Projects va invita sa participati in perioada 02.11-06.11.2013 la cursul de Manager de Proiect, organizat in Bucuresti. Costul cursului este de doar 550 RON/persoana cu o reducere de 68%. Cursul este acreditat de catre ANC (Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii).

BONUSURI: daca la curs se inscriu cel putin 2 persoane din cadrul aceleiasi companii, veti beneficia de o reducere suplimentara de 10% de persoana; daca sunteti membrii intr-un ONG veti beneficia de 10% reducere; daca aveti pana in 25 de ani sau peste 45 de ani veti beneficia de 10% reducere, deoarece Smart Projects sprijina tineretul si participarea activa; bonus o sedinta gratuita,oferita dupa absolvire curs, participantilor care doresc informatii de specialitate pentru demararea unui proiect cu finantare din fonduri europeane. Persoanele SOMERE inregistrate la AGENTIILE LOCALE DIN BUCURESTI-ILFOV la momentul desfasurarii cursului nu vor achita decat o taxa de doar 50 de lei.

“Impreuna cu echipa Smart Projects poti deveni un Manager de Proiect experimentat”

De ce SMART PROJECTS?

• Pentru ca Asociatia Smart Projects are experienta de peste 5 ani in elaborarea si implementare proiectelor, in special a celor finantate din fonduri structurale. Trainerii Asociatiei Smart Projects au experienta efectiva in implementarea proiectelor, detinand astfel abilitatile necesare pentru a va face cunoscute exemple concrete de studii de caz si situatii pe care le-ati putea intampina in gestionarea unui proiect, pentru a stii astfel cum sa le faceti fata.

• Pentru ca a fi Manager de Proiect nu inseamna doar a semna cateva documente! Participa la cursul organizat de Asociatia Smart Projects pentru a invata de la Manageri de Proiect experimentati, adevaratele responsabilitati, abilitati si comportamente pe care un Manager trebuie sa le detina/aplice.

CURS ACREDITAT

Cursul este acreditat de catre ANC(Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii) cu scopul de a oferi persoanelor interesate, pregatirea necesara pentru ocupatia de Manager Proiect in conformitate cu codul COR 242101. Diploma obtinuta ca urmare a participarii la cursul Manager Proiect este absolute obligatorie pentru persoanele care doresc sa ocupe functia de manager proiect, mai ales in cadrul unui proiect finantat din Fonduri Europene.

TEMATICI

Principalele tematici abordate in cadrul cursului Manager Proiect, corelate cu principalele competente si abilitati dobandite ce vor fi dobandite conform codului COR, sunt:

– Etapele de viata ale unui proiect – project cycle management; Identificarea corecta a unei situatii defavorabile/problem, care poate fi transformata intr-un proiect fezabil si finantabil prin intermediul unui program operational; Stabilirea corecta a scopului si obiectivelor poirectului, pentru a le putea gestiona ulterior pe parcursul implementarii proiectului; Elaborare corecta a graficului de activitati al proiectului si corelarea acestuia cu resursele umane si financiare allocate proiectului; Documentatie si formularistica necesare pentru obtinerea finantarii pentru proiect; Echipa de proiect – roluri si responsabilitati; Managerul de proiect – cerinte, atributii, responsabilitati, comportamente; Managementul financiar al proiectului – elaborarea si asigurarea cash-flow-ului proiectului; Managementul rezultatelor si al indicatorilor proiectului; Managementul contractual; Gestionarea realtiilor conflictuale si a situatiilor conflictuale in cadrul unui proiect; Tocmai pentru a facilita acumularea acestor cunostinte, competente si abilitati, trainerii Asociatiei Smart Proejcts vor utiliza studii de caz si exemple concrete din cadrul celor 4 proiecte cu finantare europeana nerambursabila pe care Asociatia le are in implementare.

COMPETENTE

Training-urile organizate de Asociatia Smart Projects au la baza metodele de invatare experientiala si tehnici de educatie non-formala, pentru a facilita deprinderea si formarea unor abilitati de lucru specifice managementului de proiect. Desi partea teoretica a cursului este prima componenta pe care se pune accentul in cadrul cursului de Manager Proiect, mai mult de 70% din timpul cursului va fi alocat pentru erxesarea competentelor specifice managementului de proiect, competente precum: Elaborarea si planificarea proiectului; Corelarea obiectivelor, a activitatilor si a rezultatelor si indicatorilor proiectului; Managementul achizitiilor publice; Stabilire echipei de management; Gestionarea bugetului proiectului; Managementul resurselor umane ale proiectului; Managementul grupului tinta al proiectului; Gestionarea fluxului informationale si communicationale cu autoritatile de management si organismele responsabile; Managementul riscurilor.
Mai mult decat atat, participantii vor lucra in echipe de lucru, coordonati de catre trainer, pentru a putea porni de la o idee de proiect pe care sa o poata transforma intr-un proiect fezabil si gata pentru implementare, reusind in acest mod sa aibe o prima experienta concreta despre managementul proiectelor.

PROGRAM DERULARE CURS:

Sambata 02.11.2013 de la ora 10:00 la 18:00

Principale subiecte abordate

1.Obiectivele sesiunii de curs; 2.Structura trainingului; 3.Definire concepte; 4.Functiile managementului; 5.Ciclul de viata al unui proiect; 6.Program vs Proiect; 7.Criterii de selectie a proiectelor; 8.Identificarea corecta si analiza unei situatii defavorabile; 9.Analiza SWOT; 10.Brainstorming /Lucrul in echipa/Proiect de grup/Discutii: – Identificarea si analizarea problemei/Arborele problemei; – Analiza SWOT- analiza competentei organizatiei de a rezolva problema identificata; – Justificarea proiectului;

Duminica 03.11.2013 de la ora 10:00 la 18:00

1.Scopul si obiectivele unui proiect. Cum se elaboreaza obiective SMART; 2.Tehnica scrierii obiectivelor in 7 pasi; 3.Matricea logica a proiectului; 4.Activitati/Rezultate/Resurse; 5.Indicatorii unui proiect; 6.Pasi de urmat in planificarea proiectului; 7.Diagrama Gantt; 8.Bugetul proiectului; 9.Monitorizare si controlul proiectului; 10.Evaluarea proiectului; 11.Proiect de grup /Lucrul in echipa/Discutii: – Stabilire scop/obiective; Stabilire activitati/subactivitati/mod de implementare; Stabilire corelatie intre activitati si obiectivele specifice; Stabilire indicatori pentru masurare obiective; Stabilire buget; 12.Test intermediar evaluare participanti

Luni 04.11.2013 de la ora 10:00 la 18:00

1.Echipa de proiect; 2.Gestionarea relatiilor conflictuale in cadrul unui proiect; 3.Managementul riscului; 4.Managementul timpului; 5.Prezentare proiecte de succes; 6.Brainstorming/Discutii de grup: Echipa de proiect :Roluri si responsabilitati; Managerul de proiect: responsabilitati,comportamente; 7.Test intermediar evaluare participanti; 8.Tema proiect final (Fisa proiect-consultanta)

Miercuri 06.11.2013 de la ora 10:00 la 18:00

Consultanta Fisa proiect; Examen de certificare , organizat conform prevederilor legale in vigoare: Proba teoretica: Test grila; Proba practica : Realizarea unei schite de proiect si sustinerea acesteia in fata Comisiei de Examinare.
Participantii vor beneficia de intreg sprijinul trainerilor in ceea ce priveste pregatirea examenului de certificare, astfel ca, pe parcursul zilelorde curs se vor aplica 3 teste intermediare, pentru pregatirea testului final, precum si feedback continuu pentru pregatirea corecta a schitei de proiect. Tocmai de aceea, rata de promovabilitate a participantilor la cursul organizat de Asociati Smart Projects, este de 100%.

COSTURI PARTICIPARE CURS:

– 550 RON/persoana. Profita acum de ultimele locuri disponibile la pretul de 550 lei.
– Tarif standard: 1.290 RON
– Reducere de 68%
-Suma, platibila in 2 rate, jumatate inainte de curs, jumatate in ziua examenului.
Taxa de participare include:- Suportul de curs si toate materialele auxiliare;- Plata comisiei de examinare;- Plata certificatelor si a suplimentelor descriptive;- Chirie sala curs;- Onorariul trainerilor;- Pauzele de coffe break.

Bonusuri:

• daca la curs se inscriu cel putin 2 persoane din cadrul aceleiasi companii, veti beneficia de o reducere suplimentara de 10% de persoana;
• daca sunteti membrii intr-un ONG veti beneficia de 10% reducere;
• daca aveti pana in 25 de ani sau peste 45 de ani veti beneficia de 10% reducere, deoarece Smart Projects sprijina tineretul si participarea activa.
• bonus o sedinta gratuita,oferita dupa absolvire curs, participantilor care doresc informatii de specialitate pentru demararea unui proiect cu finantare din fonduri europeane

INSCRIERE

Pentru inscriere va rugam sa ne contactati la:
– 0727 723 151, Claudia Neculae, Claudia.neculae@gmail.com ;
– 0745 307 405, Sima George, sima.george@gmail.com ;

Pentru inscriere sunt necesare urmatoarele documente din partea dvs:
– Copie dupa actul de identitate;- Copie dupa diploma de studii superioare, OBLIGATORIU;-Copie certificat de casatorie, unde este cazul; -Copie certificat de nastere;- Cerere de inscriere. -Formular inscriere! http://smartprojects.org/formular-inscriere

CUM PLATESC

Plata se poate realiza astfel:
• Prin Ordin de Plata (inclusiv prin internet banking) in contul IBAN al Asociatiei Smart Projects deschis la CEC Bank: RO36CECEB50130RON3370729
• La noul nostru sediu din Calea Rahovei, nr. 266-268, sector 5, corp 61, et.4, camera 25-1, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK
Pentru validarea participarii la curs, este obligatore achitarea a cel putin 50% din taxa de participare, pana la inceperea cursului! Ce-a de-a doua rata se va achita in ultima zi a cursului!

LOCATIE
Cursul va avea loc in Calea Rahovei, nr. 266-268, sector 5, corp 61, et.4, camera 25-1, cladire birouri ELECTROMAGNETICA BUSINESS PARK

Trainer- Partener Asociatia Smart Projects (mai 2012-prezent). Motto: ,,Am incredere in mine si in tot ceea ce fac!”
Motivata de dorinta de a stii si calauzita de puternice ambitii profesionale, am cautat in permanenta resurse noi de dezvoltare personala si am avut ocazia să îmi dezvolt competențe și abilități în domenii precum: activitatea de formare, managementul organizational & resurse umane, managementul de proiect, design procese&proceduri operationale. De-a lungul timpului,am avut sansa de a cunoaste si de a lucra in echipa cu oameni deosebiti, adevarati profesionisti, de la care am castigat experienta si plus valoarea necesara efectuarii pasilor pentru atingerea obiectivelor propuse.

Experienta:

Complexitatea activitatilor din cadrul companiei multinationale de telecomunicatii Romtelecom , in care a activat peste 20 de ani (specialist proiect, manager clienti&facturare , sef birou servicii comerciale), au determinat dobandirea de cunostinte si experienta profesionala, in principal in domeniile: – Proiectare si sustinere programe de formare; – Management organizational & resurse umane;- Managemetul proiectelor; – Design Procese&Proceduri; – Proiectare aplicatii (Dezvoltare cerinte business);- Vanzari servicii & produse / Relatii Clienti;- Telecomunicatii –servicii tehnice.