Cum face Barack Obama bani pe Wall Street

Cum face Barack Obama bani pe Wall Street

Barack Obama a început, la mai puţin de un an de la plecarea sa de la Casa Albă, să îşi fructifice financiar pe Wall Street experienţa, o practică folosită în atacuri asupra lui Hillary Clinton în ultima campanie electorală, relatează AFP, citat de News.ro.

Fostul preşedinte va fi luni vedeta unei conferinţe la care participă „crema” sectorului sănătăţii, organizată de banca de investiţii Cantor Fitzgerald la New York în perioada 25-27 septembrie, au declarat două surse pentru AFP.

El urmează să susţină un discurs şi să răspundă întrebărilor asistenţei, au declarat aceleaşi surse sub protecţia anonimatului.

Obama urmează să vorbească despre „Obamacare” – reforma sistemului american de sănătate, o amprentă a preşedinţiei sale – pe care republicanii vor să o elimine, fără să fi ajuns la un acord în acest sens în Congres.

În schimbul acestei prestaţii, care nu va dura mai mult de două ore, Obama ar urma să încaseze 400.000 de dolari, a dat asigurări una dintre surse.

În august, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite a fost un „conferenţiar de lux” la un summit organizat de divizia pentru gestionarea afacerilor mari a băncii americane Northern Trust, la New York, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

Potrivit biografiilor vorbitorilor, disponibile pe site-ul Northern Trust, la acest summit au luat parte şi fostul primar al New Yorkului, miliardarul Michael Bloomberg, Jonathan Trull – consilier în domeniul securităţiii cibernetice la Microsoft, Marie Wieck – însărcinată cu proiectul “Blockchain”, tehnologia din spatele bitcoin la IBM şi Matt Whineray – unul dintre conducătorii fondului New Zealand Superannuation Fund.

Fostul preşedinte american a fost plătit tot cu 400.000 de dolari, potrivit agenţiei Bloomberg, care a dezvăluit şi alt discurs pe care Obama l-a susţinut săptămâna trecută la Washington, într-o conferinţă organizată de fondul american Carlyle.

citeste continuarea pe Digi24.ro