test

CRIZA VACCINURILOR. De unde isi cumpara romanii vaccinurile pentru copii

CRIZA VACCINURILOR. De unde isi cumpara romanii vaccinurile pentru copii

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că românii merg la Viena special pentru a cumpăra vaccinuri pentru copii lor lucru care a stârnit mirare în farmaciile austriece.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu,  a precizat că românii merg la Viena special pentru a cumpăra vaccinuri pentru copii lor lucru care a stârnit mirare în farmaciile austriece.

Lipsa vaccinurilor pentru copii nu s-a rezolvat nici până în acest moment. Statul nu oferă vaccinuri astfel că acestea nu pot fi nici măcar cumpărate, pentru că nu se găsesc în farmacii.

“Farmacistele se miră că turişti sau expaţi români cumpără atât de multe”, spune fostul ministru, deşi senatoarea PSD Ecaterina Andronescu declarat la Digi 24 că problema vaccinurilor a fost rezolvată.

“Era o întrebare adresată la ministrul Sănătăţii în legătură cu vaccinurile. Am primit răspunsul că e rezolvată problema vaccinurilor pentru copii. Sunt vaccinuri”, a spus senatorul PSD, poreclită Abramburica, contrazicând astfel informaţiile privind lipsa acestora.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a reacţionat pe pagina sa de Facebook: „Sunt la Viena zilele astea. La mai multe farmacii aici nu mai sunt vaccinuri. Farmacistele se miră că turiști sau expați români cumpără atât de multe. Doamna Ecaterina Adronescu spune la Digi TV că problema vaccinurilor a fost rezolvată”.

” Contractele cu distribuitorii de vaccin dateaza din anii 2014-2015, sunt in defavoarea ministerului si leaga Romania cu mainile la spate. Am refuzat un astfel de contract, iar noua forma nu a mai venit la mine la semnat”, a precizat recent Voiculescu.

Calendarul de vaccinare, potrivit site-ului desprevaccin.ro, lansat de Ministerul Sănătății:

• Vaccin hepatitic B (Hep B), se face în maternitate în primele 24 ore

• Vaccin de tip Calmette Guerrin (BCG), se face în maternitate la 2-7 zile

• Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B – vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B) și Vaccin pneumococic, se fac la medicul de familie, la vârsta de 2 luni

• Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B) și Vaccin pneumococic, care se fac la medicul de familie, la 4 luni

• Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B) și Vaccin pneumococic, care se fac la medicul de familie, la 11 luni

• Vaccin rujeolic-rubeolic-urlian, viu atenuat (ROR), care se face la medicul de familie, la 12 luni

• Vaccin rujeolic-rubeolic-urlian, viu atenuat (ROR), care se face la medicul de familie la 5 ani – 7 ani

• Vaccin tetravalent diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic (DTPa-VPI) / VPI, care se face la medicul de familie, la 6 ani

• VPI (vaccin polio inactivat), care se face la medicul de familie, la 8 ani

• Vaccin DTPa adulți (vaccin diftero-tetano-pertussis acelular), care se face la medicul de familie, la 14 ani