Crimele de la Caracal: Gheorghe Dincă şi-a recunoscut ambele crime. Ipoteza cutremuratoare: fetele erau ucise pentru trafic de organe

Crimele de la Caracal: Gheorghe Dincă şi-a recunoscut ambele crime. Ipoteza cutremuratoare: fetele erau ucise pentru trafic de organe

Cazul de la Caracal arată neputinţa unui sistem. La Caracal, în România lui 2019, doi copii au fost omorâţi, unul dintre ei după ce şi-a anunţat răpirea de 3 ori la 112. Dar sistemul modernizat cu milioane de euro nu a găsit-o la timp. „Şi eu sunt Alexandra” s-a strigat în mai multe oraşe.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut, duminică, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX. La scurt timp după declaraţia apărătorului, familiile victimelor au fost anuţate că cele două fete nu se mai află în viaţă, conform declaraţiilor celui care le-a răpit. Ulterior, avocatul din oficiu al lui Dincă Gheorge a confirmat faptul că ucigaşul a indicat locul unde le-a ucis pe Alexandra şi Luiza, şi, conform unor surse, le-a ars pe cele două fete în butoaie. Marţi se va judeca recursul la măsura arestării preventive.

Evoluţia cazului de la Caracal: 

Miercuri, 24 iulie

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, ia o ocazie să ajungă acasă. Acela este momentul în care fata dispare.

JOI, 25 iulie

– Între orele 11.00 şi 12.00, la numărul de urgenţă 112 sunt înregistrate 3 apeluri. Alexandra spune că este sechestrată, legată cu sârma şi a fost violată. Dă detalii despre garajul în care este ţinută şi spune că atacatorul este un om robust, în vârstă, Ultimele cuvinte sunt “Vine, vine”, după care apelul se întrerupe. Operatorul face o greşeală, care ar fi putut să îi fie fatală, după ce revine apelând pe numărul de telefon de câteva ori. Nimeni nu a mai răspuns.

– Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu reuşeşte să o localizeze. Poliţia anunţă că au început căutările la scurt timp, dar aria era destul de mare, iar locaţiile oferite de STS nu erau corecte.

-Ulterior au apărut informaţiile legate de mandatul de percheziţie şi faptul că poliţiştii au intrat în casa suspectului abia dimineaţa, deşi puteau să acţioneze cu 3 ore mai devreme.

– Între timp se face legătura cu un caz similar, o altă fată, Luiza, care a dispărut în luna aprilie 2019. Era elevă în clasa a XII-a şi a plecat de acasă în prima jumătate a lunii aprilie pentru a rezolva probleme personale în Caracal şi nu s-a mai întors.

VINERI, 26 iulie

– ora 6.00 dimineaţa- Poliţiştii intră în casa lui Gheorghe Dincă. Maşina sa a apărut pe mai multe camera de supraveghere. Aici oamenii legii găsesc cenuşă şi ceea ce par a fi rămăşiţe umane. Sunt ridicate probe, iar percheziţiile au loc în prezenţa suspectului

– Suspectul spune că a făcut focul pentru a se feri de ţânţari. Neagă că o cunoaşte pe Alexandra şi afirmă că miercuri şi joi s-a ocupat de dezasamblarea de bucăţi de motoare şi a făcut două drumuri până la piaţă şi până la un cunoscut

– percheziţiile durează pâmă vineri seara, iar suspectul este reţinut

SÂMBĂTĂ, 27 iulie

– Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispaţiei Alexandrei, fata de 15 ani din Olt, a fost arestat, după audieri maraton. Autorul nu şi-a recunoscut faptele. Acuaţiile sunt de trafic de minori şi viol, nu de omor.

citeste mai mult

Bunicul Luizei, fata dispărută din Caracal, convins că tinerele au fost ucise pentru trafic de organe

Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal, este bănuit că a ucis cel puţin trei sau patru minore, dar şi că printre victimele sale s-ar fi aflat inclusiv Luiza Melencu, o tânără dispărută în urmă cu circa trei luni. Bunicul Luizei vorbeşte despre un posibil caz de trafic de organe.

Luiza a mers la oraş, în Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat, iar la întoarcere ar fi luat o maşină la ocazie.

Bunicul Luizei este extrem de afectat de situaţie, mai ales că ar fi fost ultima persoană care a vorbit la telefon cu fata, dar şi omul care a primit apelurile dubioase prin care o voce de bărbat îl informa că fata ar fi dispărut cu iubitul ei în Elveţia.

Bunicul Luizei este extrem de nemulţumit de modul în care poliţiştii s-au implicat în căutarea Luizei.

Domnule, mai bine aş fi murit. Cu dânşii nu am avut probleme, cu cei de la DIICOT. Probleme au fost cu ăştia de la poliţie. Ăştia făcuţi la apelul de seară. Oameni corupţi, murdari. Procurorii ne-au ajutat, au fost înţelegători, am fost mulţumiţi de demersurile pe care le-au făcut. În schimb cu ciobanii ăştia nu se poate domnule. Aşteptau să le dăm noi informaţii. Nu veneau cu nimic. Aşteptau totul de la noi“, a fost mesajul transmis de bunicul Luizei.

Bărbatul a povestit că a fost ultimul care a vorbit la telefon cu nepoata lui. Fata l-ar fi sunat din oraş şi i-ar fi spus că este supărată că nu poate să scoată bani de la bancomat.

Bunicul fetei i-ar fi spus acesteia să se întoarcă acasă.

Din acel moment, bărbatul nu a mai putut să dea de fată. Telefonul său s-a descărcat, iar ulterior, de fiecare dată când a sunat-o pe Luiza nu a mai răspuns nimeni.

Bunicul fetei dispărute în urmă cu trei luni este convins că Gheorghe Dincă nu ar fi putut să acţioneze pe cont propriu şi acuză că fetele ar fi fost ucise de membrii unei grupări de trafic de organe.

Sufletul meu îmi spune că este vorba despre trafic de persoane, trafic de organe. Ăsta a fost doar un cărăuş plătit, nu este el în stare să secţioneze un om. Nu îl ajută pe el mintea să facă aşa ceva. Este doar un nenorocit pe care l-au scos în faţă“, spune bunicul Luizei.

citeste mai mult