Coronavirus – Tot mai multe companii europene cumpără laptop-uri, din moment ce mulți angajați lucrează de acasă

Coronavirus – Tot mai multe companii europene cumpără laptop-uri, din moment ce mulți angajați lucrează de acasă

Vânzările de laptop-uri cresc nesperat în Europa după ce o serie de companii au plasat comenzi pentru astfel de device-uri, în condițiile în care mulți angajați lucrează de acasă pentru ca epidemia de coronavirus să nu afecteze atât de multă lume, scrie Financial Times.

Spre exemplu, un retailer din Italia spune că cererea a crescut chiar și de 20 de ori față de o zi normală, dar nu au fost atât de multe modele pe stoc. Companiile nu sunt foarte pretențioase nici când este vorba de marcă, mai ales că au nevoie rapid de aceste computere portabile, pentru a-și putea continua activitatea.

Cumpără laptop-uri și companii care până acum nu aveau angajați ce lucrau de acasă, însă câteva săptămâni de acum înainte sunt nevoiți să renunțe la a mai lucra la desktop-ul de la birou.

Și cel mai mare retailer de laptop-uri din Marea Britanie spune că numărul de comenzi a crescut puternic în ultimele zile, iar unul dintre cei mai mari dealeri auto din Regatul Unit a cumpărat 100 de laptop-uri, fiindcă oameni care nu au lucrat până acum de acasă sunt nevoiți să facă asta din cauza situației. Dealerul auto spune că șefii departamentului IT nu se vor întâlni fața în față până când lucrurile nu se liniștesc, ideea fiind să nu se îmbolnăvească amândoi.

citeste mai mult