Cornel Dinu vs Ilie Dumitrescu, razboiul declaratiilor: Sper să nu mă oblige să râcâi stratul şi să arat cât de gol e doar botezatul “Mistér”

Cornel Dinu vs Ilie Dumitrescu, razboiul declaratiilor: Sper să nu mă oblige să râcâi stratul şi să arat cât de gol e doar botezatul “Mistér”

Analistul Digi Sport, fostul jucator de fotbal, Ilie Dumitrescu, a intrat în vizorul lui Cornel Dinu, totul degenerand intr-un adevarat razboi al declaratiilor. Cel supranumit “Procurorul” a reactionat, după ce Dumitrescu a explicat că Rednic e incorect în momentul în care pune toate rezultatele negative în cârca jucătorilor. Tehnicianul e de trei meciuri la Dinamo, nu a câştigat vreo partidă, dar nu îşi asumă vina pentru ce se întâmplă în Ştefan cel Mare. Dinu a vrut să îi ia apărarea antrenorului alb-roşilor şi a făcut-o jignindu-l pe Ilie Dumitrescu. ”Are 400 de cuvinte toate. Se chinuie cu degețelele să deseneze!”, a fost atacul fostului selecţioner.

Ilie Dumitrescu a ţinut să îi răspundă, dar a făcut-o extrem de elegant, fără a folosi aceeaşi monedă.

Cornel Dinu m-a jignit, dar nu vreau să-i răspund. Eu în general sunt foarte sensibil când vine vorba de Cornel Dinu. Cornel Dinu a fost unul dintre cei mai buni jucători români. A fost o legendă. Are un stil de a comenta. Îl invit să intre în direct să avem un “debate”. Stai că ăsta nu intră în sfera aia de 400 de cuvinte. Să discutăm despre tot ce însemnă joc. Mie nu îmi place să jignesc. Am un punct de vedere, strict profesional.

Eu îi doresc multă sănătate, ştiu că are mari probleme. Din suflet îi doresc multă fericire. Dacă va mai ieşi vreodată cu o declaraţie, să o facă în direct cu mine, să discutăm. Eu respect ce a făcut pentru fotbalul românesc, niciodată nu o să jignesc o persoană mai în vârstă decât mine. Eu nu jignesc pe nimeni, doar îmi expun părerile. Îl rog pe Cornel Dinu să intre în direct cu mine. Eu nu pot să vorbesc în lipsa cuiva. Să intre în direct şi să vorbim pe teme de fotbal, fără jigniri. Eu am lucrat cu el la echipa naţională şi sunt mândru de acea colaborare. Acesta e stilul lui, când vorbeşte în presă“, a spus Ilie Dumitrescu, în direct la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Fostul jucător al lui Dinamo a tinut sa ii mai dea o replica:

Nu cred că trebuie să-mi dovedesc personalitatea printr-un eventual dialog cu un fost jucător de-ai mei. Măi “Iliuţă”, şi aici e doar o coincidenţă de apelativ cu vânzătorul de seminţe atât de simpatic, din tribuna de altădată, păi, ne desparte o lume. Ştii foarte bine! Ca de la profesor la elev cu probleme. Şi mari! (…). Novicii atât de mulţi, doar guralivi şi toxici din fotbal, îi fac mult rău adresându-i-se cu “Mister”. S-a compromis şi acest termen. Pentru mine nu are nici măcar “mistere”! Destul de multe devoalate din începuturile sale de naşul tău, descurcăreţul Sică (n. red – Sică Puşcoci, naşul lui Ilie Dumitrescu şi impresarul care l-a dus la Tottenham). (…). Pentru că se zice că “Iliuţă” şi pictează, sper grafică cu peniţă şi tuş, ca să nu se dezmintă, diferenţa dintre noi este dată de pastel şi de zbor al gândurilor. Sigur, el preferă ramura de la şes, eu înălţimea stâncii, unde poposim pentru a ne trage sufletul. Şi în această privinţă iarăşi nu se dezminte. Îi mulţumesc pentru urările de sănătate, deşi ştiu că şi ele sunt doar din poleiala atât de subţire prin care se deghizează prea des. Sper să nu mă oblige să râcâi stratul şi să arat cât de gol e doar botezatul “Mistér”. Atenţie, accent ascuţit“, a explicat Dinu

photocredit: Digisport.ro