Conturi de WhatsApp, compromise de o companie israeliană misterioasă

Conturi de WhatsApp, compromise de o companie israeliană misterioasă

WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie instantă din lume, a lansat recent o actualizare software după ce conturile mai multor utilizatori au fost compromise de un „actor informatic avansat”, transmite publicația CNN.

Mai mulți utilizatori au fost atacați de un „actor informatic avansat”, a transmis compania, a cărei aplicație are 1,5 miliarde de utilizatori. WhatsApp a adăugat că atacatorul are semnalmentele „unei companii private care lucrează cu guverne pentru a livra software capabil să preia funcțiile sistemelor de operare mobile”. Vulnerabilitatea le-a permis atacatorilor să instaleze cod dăunător pe telefoanele victimelor, fără ca aceștia să știe, potrivit Mediafax.

Pentru experții în securitate, aceste indicii au fost suficiente. Atacatorul a fost identificat ca fiind compania israeliană NSO Group. Informația a fost confirmată și de surse ale CNN.

Cine este compania israeliană NSO Group

NSO este o companie misterioasă care dezvoltă unelte de supraveghere informatică. Deoarece activează într-un domeniu controversat, firma comunică puțin, iar managerii săi vorbesc rar cu presa. Nu se cunosc prea multe informații nici despre clienții NSO.

 

citeste mai mult