Controversatul imn “Viva Mamaia” îl trimite pe Radu Mazăre la audieri la DNA

Controversatul imn “Viva Mamaia” îl trimite pe Radu Mazăre la audieri la DNA

Procurorilor de la Direcţia Naţională pentru Anticorupţie nu le-a plăcut imnul staţiunii Mamaia, pe care primarul Radu Mazăre a plătit 35.000 de euro. Loredana interpretează imnul “Viva Mamaia”, care însă nu este o melodie originală. Cântecul a fost adaptat după compoziţia croatui Tonci Huljic, pe care acesta o cântă împreună cu Madre Badessa şi Petar Graso, “Delirium Tremens”, supranumit “Imnul Beţivilor din Croaţia”.

“Mă caută DNA-ul pentru video, pentru clip! Ca date neoficiale, Curtea de Conturi a venit în control la Primărie cum vin în fiecare an şi de la DNA le-a venit o adresă să verifice cum şi-n ce fel şi din ce bani a fost plătită melodia de promovare a staţiunii Mamaia. Deci mă caută DNA-ul pentru “Viva Mamaia!”. Că face cinste salvamaru’, şi-atunci e normal să te caute… Printre altele, mă uitam pe YouTube şi-am văzut că sunt aproape juma’ de milion de vizualizări până acuma. DNA înseamnă anti-corupţie. Unde ar fi corupţia în videoclipul ăsta ? De ce l-am făcut, mă?!?! Tu nu înţelegi cum e-n ţara asta? Dacă nu faci – de ce n’a făcut, dacă faci – de ce l’a făcut ?!… De ce promovăm staţiunea şi din ce bani o promovăm… şi cum de a costat… s.a.m.d. Am înţeles că fost o plângere la DNA şi de la DNA a plecat mai departe la Curtea de Conturi… Dar suntem obişnuiti, le-om duce pe toate”, a declarat pentru Realitatea tv, miercuri, Radu Mazăre.

Constănţenii care deţin active vor plăti pentru şlagărul staţiunii, autorităţile locale inventând o nouă formă de impozitare: taxa pentru promovare a staţiunii Mamaia.  Taxa va fi plătită anual de posesorii de imobile din Mamaia, fie că sunt agenţi economici, fie că sunt doar proprietari de apartament.