Consumul mașinii e mai mare dacă muzica este mai tare

Consumul mașinii e mai mare dacă muzica este mai tare

Consumul mașinii este un criteriu important în alegerea unui automobil. Toată lumea știe însă că un condus sportiv face ca consumul să fie mai mare. Totuși, cine ar fi crezut că există o legătură între volumul muzicii din habitaclu și litri de carburant consumat?

Conform cercetărilor, se pare că atunci când volumul muzicii din habitaclu este mai ridicat, automobilul consumă mai mult. Ba mai mult, cu cât muzica este mai ritmată, cu atât consumul crește.

Potrivit unui studiu publicat în urmă cu câțiva ani în revista Alcoholism: Clinical & Experimental Research, clienţii consumă mai multe băuturi şi beau mai repede dacă muzica din baruri are sonorul la nivel ridicat. La fel se întâmplă și la volan cu conducătorii auto.

Șoferii sunt tentați de multe ori să conducă mai agresiv dacă muzica este dată tare și genul ascultat este ritmat. În plus, muzica poate distrage atenția șoferilor.

„Muzica prea zgomotoasă îţi creşte pulsul. Tempo-ul muzical ridicat crează un entuziasm care îi face pe şoferi să se concentreze mai mult la muzică decât la drum. În plus, acelaşi ritm rapid îi poate determina pe şoferi să crească viteza pentru a se potrivi cu ritmul muzicii“, explică profesorul de pshiologie Simon Moore, de la Universitatea din Londra.

citeste continuarea pe playtech.ro