Conferință Națională de Asistență Socială Penitenciară va avea loc la Iași

Conferință Națională de Asistență Socială Penitenciară va avea loc la Iași

Penitenciarul Iași, prin Serviciul Educație și Asistență Psihosocială, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, organizează prima ediție a CONFERINȚEI NAȚIONALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENITENCIARĂ, cu participare internațională, eveniment care va avea loc în perioada 14-16 martie 2019, începând cu ora 09.00, în cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Sala Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Evenimentul vine în întâmpinarea problemelor actuale cu care se confruntă societatea în domeniul criminalității/infracționalității, bucurându-ne de participarea specialiștilor și practicienilor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a lectorilor din Universitățile din Iași, Cluj, București, Timișoara, membrilor Academiei Române, Primăriei și Consiliului Județean Iași, numeroaselor instituții publice și ONG-uri colaboratoare, precum și a unor invitați de marcă din Suedia, Republica Moldova și Italia.

Scopul conferinței este, în fapt, o provocare în identificarea unor soluții viabile de construire a unei societăți mai sigure pentru noi și copiii noștri

În cadrul acestei manifestări, participanții se vor bucura de prezența invitatei speciale, Andreea MARIN, în calitate de speaker și Președinte al Fundației Prețuiește Viața.

În cadrul conferinței vor fi abordate aspecte privind originea și tipologia comportamentelor infracționale, elemente din teoria și practica asistenței sociale a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate, mecanismul și importanța cooperării instituționale în procesul reintegrării sociale și prevenirea recidivei și vor fi expuse exemple de bune practici din aria  asistenței sociale, precizează Comisar şef de penitenciare Pompiliu Marian DIMA.

photocredit: Buna dimineata Iasi