„Ciobănescul de Bucovina”, omologat internațional

„Ciobănescul de Bucovina”, omologat internațional

Câinii ciobăneşti de Bucovina au participat la o expoziţie, pentru prima dată în calitate oficială. Rasa a fost recunoscută internaţional la sfârşitul lunii aprilie. Evenimentul a fost sărbătorit în judeţul Suceava, locul în care îşi au originea atât câinii, cât şi crescătorii care au obţinut omologarea rasei. Un ciobănesc de Bucovina poate să coste până la 3.000 de euro.

Sunt câini mai mari, câini mai ușor de întreținut, au părul la fel de lung precum Carpatinul însă mai scurt decât Mioriticul.

Blănosul simpatic din imagini e Erik. Are doar 5 ani, dar e vedetă-n România. În 2017 a câtigat titlul de campion naţional.

Florin Petrușcă, crescător de Ciobănesc românesc de Bucovina: Este un câine care iubește copiii, este un câine docil, este un câine frumos. Noi, aici în zona montană, îl folosim la paza turmelor de oi și de vite.

Alexandru Lehovolea, crescător: M-am dus la o stână și atâta de dragi mi-au fost, n-am plecat de acolo până n-am luat un cățel, aveam 12 ani și atunci m-am îndrăgostit de Ciobănescul românesc de Bucovina

Istoria Ciobănescului românesc de Bucovina are, spun localnicii, câteva secole. Abia acum trei decenii a început însă munca pentru ca rasa să primească recunoaștere la nivel internaţional.

citeste mai mult

photocreditȘ www.bucovinadogs.ro