China cheltuieste 1 miliard de euro pentru a construi 10 milioane de toalete

China cheltuieste 1 miliard de euro pentru a construi 10 milioane de toalete

O revolutie a toaletelor este in plina desfasurare in China. Dupa ce in ultimii ani s-a ocupat de modernizarea toaletelor publice, notorii pentru insalubritatea lor, Guvernul de la Beijing va cheltui anul acesta 7 miliarde de yuani (aproape 1 miliard de euro) pentru a renova si a construi toalete in mediul rural, anunta publicatia chineza de stat Global Times.

In cadrul acestei campanii derulate in scopul dezvoltarii zonelor rurale, autoritatile chineze intentioneaza sa construiasca 10 milioane de toalete in 30.000 de sate.

Potrivit expertilor citati de Global Times, “toaletele pot fi vitale pentru existenta unei tari”, deoarece asigurarea unor conditii de igiena ridicate duce la imbunatatirea standardelor de viata.

Ideea este impartasita si de Bill Gates, care a cheltuit in ultimii ani 200 de milioane de dolari in cadrul demersului sau de a reinventa toaleta, noteaza Bloomberg. Potrivit miliardarului american, regandirea closetelor poate salva 500.000 de vieti pe an si poate duce la economii de 200 de miliarde de dolari.

citeste materialul complet pe Ziare.com

photocredit: Medium