Cel putin 58 de oameni au murit in Rusia, dupa ce au baut ulei de baie

Cel putin 58 de oameni au murit in Rusia, dupa ce au baut ulei de baie

Cel putin 58 de persoane au murit in orasul siberian Irkstuk, dupa ce au baut ulei de baie parfumat, care contine un alcool toxic, au anuntat autoritatile ruse.

Zeci de persoane s-au prezentat la spital in cursul weekendului, dupa ce au baut ulei de baie parfumat cu paducel. 58 dintre ele au murit.

Bilantul initial indica, luni, 33 de morti.

Potrivit autoritatilor, pe eticheta acestui produs scrie ca nu poate fi ingerat, deoarece contine metanol, o substanta toxica folosita ca antigel. Totusi, in Rusia, aceasta substanta este uneori “consumata pe post de alcool”, dat fiind pretul sau scazut.

Doua persoane au fost arestate in urma incidentului, iar perchezitii au loc in magazinele unde au fost vandute aceste produse, au anuntat anchetatorii.

Apa de colonie de calitate inferioara si lotiunile care contin alcool sunt vandute fara restrictiile care se aplica bauturilor spirtoase, asa ca sunt adesea consumate de rusii saraci.

Statisticile oficiale arata insa ca, de cativa ani, rusii beau mai putin. Iata cat alcool consumau in 2015 si cat in 2008.

 sursa: Ziare.com
photocredit: www.theguardian.com