Cel mai mare domeniu schiabil din țară, în Munții Făgărașului

Cel mai mare domeniu schiabil din țară, în Munții Făgărașului

În doar câțiva ani, în Munții Făgărașului ar putea prinde contur un proiect de 100 de milioane de euro: cel mai mare domeniu schiabil din România, întins pe o suprafață de 68 de kilometri și plasat la altitudine de 2.400 de metri. Primarul comunei Lisa (Brașov), locul unde ar urma să fie amenajată stațiunea, mai are nevoie doar de investitori.

În total, pe versantul nordic al masivului Făgăraş ar urma să fie amenajaţi 68 de km de pârtii, iar investiţia este de peste 120 de milioane de euro, după cum a apreciat primarul Nicolae Greavu, care a precizat că proiectul ar urma să se deruleze pe o perioadă de cinci ani.

„Avem prevăzute patru etape pentru implementarea acestui proiect care va genera o puternică dezvoltare economică şi turistică a întregii zone. Pentru finanţarea lui ne-am asociat cu Consiliul Judeţean Braşov şi dorim să accesăm fonduri europene. În acest an vom termina şi studiul de fezabilitate la care s-a lucrat doi ani. De asemenea, specialiştii au întocmit studii comparative ale temperaturii şi evoluţiei stratului de zăpadă de pe suprafaţa viitorului domeniu schiabil, în diferite perioade ale anului, astfel încât să avem o imagine clară asupra potenţialului zonei”, a explicat primarul din Lisa, subliniind că proiectul a atras atenţia unei firme din Germania care s-a arătat interesată de exploatarea viitorului domeniu schiabil.

Fiind la o atitudine mare, staţiunea va fi deschisă mai mult timp decât în staţiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Braşov.

Dacă vă întrebaţi cum se va face accesul spre noua staţiune, reprezentanţii Primăriei şi-au făcut deja şi aceste planuri şi vor să amenajeze o telegondolă.

credit photo: cnn.com