Cel mai bun duo din NBA. Durant si Westbrook versus Lebron si Wade

Cel mai bun duo din NBA. Durant si Westbrook versus Lebron si Wade

In 2008, Seattle Supersonics s-a transformat in Oklahoma City Thunder. Echipa tanara, cu energie si cu un duo de senzatie (Kevin Durant si Russell Westbrook).

Azi, cei doi au devenit una din cele mai bune perechi din NBA si in fiecare an, Oklahoma City Thunder este candidata la titlu.

Ce le face pe superstarurile din Oklahoma speciale este abilitatea de a se impune atat individual cat si impreuna. In fiecare an progreseaza si au gasit o modalitate de a lucra impreuna.

In afara de cei doi, in NBA mai este un “cuplu” care intoarce priviri – LeBron James si Dwyane Wade.

lebronIn 2010 cand LeBron i-a lasat pe cei de la Cleveland in lacrimi si “si-a dus talentul” in Florida la Miami Heat, facand pereche cu Wade, liga a vazut in cei doi noua pereche de atac.

In sezonul 2012-2013, duo-ul din Oklahoma si-au dat pase decisive de 294 (http://stats.nba.com), James si Wade doar de 216. Problema nu ar fi in numarul scazut al celor doi de la Miami ci faptul ca in ultimii ani, Wade a lipsit in multe meciuri. Factorul exterior care va determina viitorul lui James este stare de sanatate a lui Wade, care nu este prea buna – genunchiul ii tot pune probleme.

La randul lor, cei de la Thunder au simtit pe pielea lor lipsa lui Westbrook. In meciul 2 din playoff impotriva celor de la Houston Rockets, Westbrook s-a accidentat si a fost indisponibil. Fara Westbook, Thunder a castigat doar 3 meciuri si a pierdut 6, fiind eliminata din playoff de Memphis Grizzlies.

Cand Westbrook si Durant evolueaza la capacitate maxima, nu prea poti sa te aperi. Kevin Durant poate marca de oriunde. Aruncarea lui te face sa il aperi strans, dar abilitatea lui de a ataca inelul, te face sa stai putin mai departat. Orice varianta alegi, nu reusesti sa il opresti. Cand vine vorba sa te aperi la Westbrook, echipele stiu la ce sa se astepte, dar tot nu reusesc sa faca ceva sa il opreasca. Aruncarea de 3 puncte se tot imbunatateste, la fel si numarul paselor decisive.

In tabara celor de la Miami, e fericire… momentan. James este fara doar si poate cel mai bun jucator in momentul de fata, dar trebuie mentionata si ambitia lui Pat Riley de a pune la dispozitie lui si a lui Wade suficiente talente pentru a castiga.

Durant si Westbrook au fiecare 24 ani, continua sa fie mai buni in fiecare an , pe cand Lebron inca isi perfectioneaza jocul.

Per total duo-ul din OKC este mai bun si are un viitor mai stralucit decat duo-ul din Miami.

 

Marius V.