Cea mai mare ferma verticala din lume va fi construita in Dubai

Cea mai mare ferma verticala din lume va fi construita in Dubai

Un startup din Silicon Valley si furnizorul de servicii de catering al Aeroportului International din Dubai vor sa construiasca cea mai mare ferma verticala din lume. Recolta va fi folosita pentru pregatirea mancarurilor servite in avion pasagerilor care pleaca de pe aeroport.

Crop One Holdings este o companie americana din industria alimentara, iar Emirates Flight Catering asigura serviciile de catering pentru toate companiile aeriene care opereaza zboruri pe Aeroportul International din Dubai, cel mai mare din lume dupa traficul de pasageri.

Cele doua companii vor construi in Dubai o ferma cu o suprafata de 12.000 de metri patrati care va produce zilnic aproape 3.000 de kilograme de legume si de verdeturi, scrie Business Insider.

Crop One are deja experienta in agricultura pe verticala, detinand o astfel de ferma in Millis, Massachusetts. Ferma functioneaza pe tot parcursul anului cu un sistem de iluminat pe baza de LED-uri care imita lumina naturala a soarelui, amplasat in incaperi cu climat controlat, temperatura si nivelul de oxigen fiind setate la valorile optime pentru fiecare tip de cultura in parte.

citeste articolul in continuare pe Ziare.com