Cea mai mare casă de schimb valutar pentru criptomonede

Cea mai mare casă de schimb valutar pentru criptomonede

Zhao Changpeng a dezvoltat cea mai mare casă de schimb valutar pentru criptomonede, ajungând la un profit de 200 de milioane de dolari şi o avere personală de 2 miliarde de dolari, însă problemele actuale de pe piaţa criptomonedelor ar putea duce la prăbuşirea afacerilor industriei, relatează Bloomberg.

Casa de schimb valutar pentru monede digitale Binance a avut „o ascensiune meteorică”, în mai puţin de 8 luni, însă problemele cu care se confruntă la ora actuală piaţa criptomonedelor ar putea să aducă compania „înapoi pe Pământ”. Monedele virtuale ale lumii au pierdut jumătate din valoarea pe care o aveau, activitatea de tranzacţionare a scăzut, iar hackerii şi-au intensificat atacurile împotriva tranzacţiilor cu criptomonede.

Bitcoin a scăzut joi cu 5% până la 7.500 de dolari, Ethereum a scăzut cu aproape 8% ajungând la 416 dolari, iar Ripple a scăzut cu 6%.

La ora actuală, potrivit Bloomberg, motivele de îngrijorare atât pentru Binance, cât şi pentru ceilalţi lideri din industrie, sunt măsurile pe care autorităţile publice vor să pe pună în aplicare pentru a reglementa piaţa criptomonedelor, deoarece lipsa unor reglementări a condus la o creştere a pieţei de monede virtuale.

La începutul lunii martie, Bill Gates, fondatorul Microsoft, preciza că anonimatul criptomonedelor împiedică autorităţile să demaşte spălarea de bani sau finanţarea atacurilor teroriste. El consideră că actualul val speculativ de oferte iniţiale de criptomonede (ICO) este extrem de riscant pentru investitorii pe termen lung.

sursa: ZF