CE sunt Meditațiile audio ghidate și CUM poți beneficia de efectele lor pe timp de pandemie?

CE sunt Meditațiile audio ghidate și CUM poți beneficia de efectele lor pe timp de pandemie?

În ultimii ani, atât din cauza ritmului accelerat al vieții cotidiene, cât mai ales din pricina izolării impuse de pandemie, tot mai multe persoane resimt la nivel mental și emoțional distanțarea de comunitățile cărora aparțin, devenind sensibile la știrile negative din media. Efectele unui sistem nervos fragil implică lipsa somnului sau a energiei de a face lucruri și pot duce la instalarea depresiei chiar și la cei cu o minte puternică. 

Exercițiile pentru un creier mai fericit sunt la fel de importante precum mișcarea fizică pentru corp și, tocmai de aceea, meditațiile audio ghidate oferă beneficii importante pentru sănătate. 

Ce sunt meditațiile audio ghidate?

Mecanismul psihologic din spatele acestei metode se bazează pe transmiterea prin cuvinte pozitive, ascultate zi de zi, a unor gânduri încurajatoare pentru clădirea unor stări de bine interioare. Prin auzirea repetată unor astfel de afirmații despre sine și despre lumea înconjurătoare se pot stimula relaxarea, recunoștința, iubirea, bucuria sau curajul de a lupta și de a învinge. Toate acestea se datorează faptului că mintea umană are capacitatea de a vindeca trupul de unele afecțiuni prin autosugestie.

Pentru a te asigura de eficiența meditațiilor audio ghidate, trebuie să verifici dacă textele pe care le găsești online sunt compatibile cu limbajul tău natural, pentru ca acestea să poată fi mai ușor absorbite de subconștientul tău, care le va înțelege mai rapid. Cuvintele pe care le folosești în viața de zi cu zi sunt selectate de creierul tău după criterii emoționale, la nivel conotațional, de aceea, dacă regăsești un vocabular comun într-o înregistrare, este bine să o păstrezi. 

O altă variantă ar fi să folosești propriile cuvinte încurajatoare pentru a te ghida. Ai nevoie de o foaie de hârtie, de un pix și de un loc liniștit în care să înregistrezi apoi cu telefonul sau cu alt dispozitiv afirmațiile scrise. 

Poți înregistra oricâte ore de meditații dorești, odată ce ai terminat de scris și de finisat mesajul. Ai grijă să îți controlezi modulațiile vocii atunci când rostești propozițiile, pentru a nu pune emoții negative în cuvintele spuse, deoarece acestea sunt și ele transmise către subconștient. 

Dacă simți că nu ai inspirație, poți căuta pe internet variante de mesaje inspiraționale și le poți înregistra folosindu-ți propria voce pentru a spori eficiența. Același mecanism este util și pentru sesiunile de ASMR care funcționează asupra sistemul nervos.

 Cum poți beneficia de efectele meditațiilor audio?

Cea mai frumoasă variantă ar fi să faci poate chiar un hobby sau o viitoare profesie din această ocupație și să devii vocea meditațiilor ghidate pe un site specializat în asemenea servicii. Ele pot servi mai multor categorii de persoane și astfel ajuți o întreagă comunitate virtuală prin simpla vorbire.

Dotările necesare sunt o cameră izolată fonic și microfoane profesionale pentru studio la care să înregistrezi cuvintele pentru meditațiile ghidate.

O altă oportunitate oferită de această nouă metodă de comunicare cu subconștientul tău este să încerci să creezi diverse sunete pornind de la acțiuni banale sau să inventezi un nou sunet pe care să-l înregistrezi pentru a-l asculta dimineața după ce te-ai trezit sau seara înainte de culcare și care să fie ca un reminder pentru a fi recunoscător pentru ceea ce ai.

Sursa foto: storyblocks.com