Care sunt cele mai cautate joburi in strainatate?

Care sunt cele mai cautate joburi in strainatate?

Avantajele financiare ale altor tari continua sa determine un numar mare de romani sa isi caute locuri de munca in strainatate. Pe langa asta, cei ce aleg sa se stabileasca inafara Romaniei o fac si datorita sistemelor medicale si de educatie bine puse la punct, a unor culturi diferite si a oprtunitatilor de a avansa mai usor si mai repede in cariera. In plus, internetul accesibil pretutindeni ii ajuta pe cei plecati sa tina constant legatura cu familia si prietenii ramasi in Romania. 

 

In ultimii ani, sute de mii de oameni si-au gasit joburi in tari precum Germania, Anglia, Franta, Spania si Italia. Daca si tu esti printre cei ce vor sa isi caute un loc de munca in strainatate, atunci este bine sa stii care sunt cele mai cautate joburi. 

Personal medical

Medicii si asistentii medicali sunt la mare cautare in tari precum Germania, Franta sau Anglia. Exista numeroase firme de recrutare asistenti medicali care ii ajuta pe cei interesati sa isi gaseasca un loc de munca sigur si stabil. Pe langa remuneratia generoasa pe care acestia o vor primi, in ofertele din domeniul medical sunt deseori incluse cazarea, masa si transportul.

Ingrijitor de varstnici

Acesta este un job perfect pentru cei ce vor sa economiseasca o buna parte din salariul pe care il castiga in strainatate. Motivul? Ei bine, pe langa salariul primit, de cele mai multe ori, cheltuielile pentru masa si cazare sunt acoperite de angajator.

Consultant IT

In acest domeniu se cauta atat juniori, cat si seniori. Piata de oferte este abundenta, aceste locuri de munca fiind foarte bine platite, in special in vestul Europei si SUA. De exemplu, un consultant cu 2 ani experienta poate castiga chiar si 4000€/luna, iar un senior poate depasi cu usurinta suma de 5000€/luna. 

Muncitori in agricultura si constructii

O diploma de studii nu este obligatorie pentru a te putea bucura de un job bine platit inafara tarii. De exemplu, in Franta lucratorii in constructii sunt la mare cautare si foarte generos remunerati. In Anglia, Germania si Suedia muncitorii in agricultura sunt angajati pe salarii mari si beneficiaza de o multime de alte avantaje, precum cazare si masa asigurata de angajator.

Sales manager

Cei care au abilitati si experienta in vanzari, negociere si comunicare isi vor gasi imediat un job in sales. Germania este una dintre tarile recomandate celor ce vor sa lucreze in acest domeniu.

 

Atunci cand vrei sa iti gasesti un loc de munca in strainatate, verifica atent fiecare companie din partea careia primesti o oferta de munca. Pe langa asta, analizeaza dinainte cheltuielile pe care le vei avea si fa toate calculele necesare.