Cannes 2013. Regizorul Cristian Mungiu, ironizat de jurnaliştii francezi

Cannes 2013. Regizorul Cristian Mungiu, ironizat de jurnaliştii francezi

Celebrul regizor român Cristian Mungiu, care în aceste zile face parte din juriu la Festivalul de Film de la Cannes, a fost luat la ţintă de jurnaliştii de la postul tv Canal Plus. Regizorul român este ridiculizat într-un show cu păpuşi.

Mungiu este înfăţişat drept cerşetor, prost îmbrăcat şi cu aspect de rrom, care îi cere regizorului Steven Spielberg bani ca să îşi cumpere o cameră de filmat, motivând că tatăl său este la închisoare, mama bolnavă şi are şi un copil de crescut, pe care îl poartă în braţe.

Steven Spielberg este preşedintele juriului de la Cannes, din care mai fac parte pe lângă Mungiu şi Nicole Kidman, premiată cu Oscar pentru rolul din filmul “The Hours” (2002), actorul austriac Christophe Waltz, dublu câştigator al premiului Oscar, pentru “Inglourious Basterds” şi “Django Unchained”, precum şi regizorul taiwanez Ang Lee, dublu câştigător al premiului Oscar, cu “Brokeback Mountain” şi “Life of Pi”.

Festivalul de la Cannes a început miercuri seara, cu proiecţia filmului Marele Gatsby în care rolul principal îl are actorul Leonardo diCaprio.