Candidat la Oscar. “Lupul de pe Wall Street”, incasari fabuloase pe plan mondial

Candidat la Oscar. “Lupul de pe Wall Street”, incasari fabuloase pe plan mondial

“Lupul de pe Wall Street”, de Martin Scorsese, poate sa fie lozul castigator pentru actorul Leonardo DiCaprio şi îi poate aduce mult râvnitul Oscar. Filmul, în care DiCaprio joacă rolul unui bancher insetat de putere şi avere, a devenit cel mai profitabil lungmetraj din filmografia regizorului american Martin Scorsese, cu încasări de 300 de milioane de dolari la nivel global, potrivit estimărilor oferite de boxofficemojo.com, după weekendul trecut de proiecţii.
Astfel, această satiră la adresa corupţiei şi lăcomiei din lumea speculaţiilor la bursă a depăşit recordul stabilit anterior de thrillerul “Shutter Island” (2010), care a avut încasări de 294 de milioane de dolari în toată lumea.

Totodată, filmul “Lupul de pe Wall Street”, bazat pe cartea autobiografică a brokerului Jordan Belfort, a obţinut, până în prezent, încasări de 108 milioane de dolari în Statele Unite ale Americii.

De asemenea, filmul a fost extrem de apreciat şi de critici, fiind bine primit la toate festivalurile importante de gen, din sezonul cinematografic care se încheie la Hollywood cu gala premiilor Oscar.

Pentru rolul lui Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio a câştigat, în ianuarie, un Glob de Aur la categoria “cel mai bun actor într-un musical sau film de comedie” şi este nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal – câştigătorul fiind desemnat într-o ceremonie ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, Jonah Hill, interpretul lui Donnie Azoff, cel mai apropiat colaborator al lui Belfort, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Acestor categorii li se adaugă nominalizările pe care “Lupul de pe Wall Street” le-a primit la Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor şi pentru cel mai bun scenariu original.