Cand trebuie sa alegem serviciile unui camin de batrani?

Cand trebuie sa alegem serviciile unui camin de batrani?

Cand trebuie sa alegem serviciile unui camin de batrani?

Seniorii din viata noastra trebuie sa se bucure de cele mai bune conditii, atat cand vine vorba de asistenta medicala, cat si ca activitati, facilitati si modalitate de trai. Dupa o anumita varsta bunicilor sau parintilor nostri le este aproape imposibil sa se ingrijeasca singuri sau sa poate infrunta cu brio singuratatea. De cele mai multe ori, caminele de batrani sunt centrele care ii ajuta pe cei varstnici sa treaca mai usor prin aceasta etapa din viata.

Bineinteles ca exista o mare diferenta si intre aceste institutii, cele private fiind mult mai apreciate de familiile persoanelor varstnice, dar si de seniorii care isi petrec acolo fiecare zi. In centrele de stat s-au intalnit de-a lungul timpului mai multe situatii neplacute care au creat o impresie total gresita despre aceasta alternativa de trai a seniorilor, de aceea familiile moderne se orienteaza doar spre caminele private care au conditii de inalta calitate.

Cu cat nevoile bunicilor sau parintilor tai sunt mai numeroase, cu atat trebuie sa cautati cu mai multa atentie un camin de batrani. In tot acest proces trebuie sa fiti asistati de seniorul in cauza, astfel acomodarea va fi mai usoara si avantajele vor ajuta persoana varstnica sa priveasca acest pas ca pe un factor pozitiv din viata lor.

Ajuta persoana varstnica apropiata tie sa scape de singuratate si alege un camin de batrani bun!

Singuratatea ii macina groaznic pe cei batrani, iar acestia pot intra in depresie sau pot intalni o multime de situatii in care sa se simta inutili. Viata trebuie traita printre oameni, activitatile de recreere trebuie sa faca parte din programul zilnic, la fel si alimentatia sanatoasa si activitatea fizica. Toate aceste lucruri sunt aspecte obisnuite intr-un camin de batrani precum Altra Casa Felice, centru recunoscut in tara noastra pentru serviciile ireprosabile si personalul specializat.

Atunci cand vizitati mai multe centre de batrani este important sa analizati si atmosfera. Atat timp cat beneficiarii se simt bine si personalul este mereu cu zambetul pe buze, toate lucrurile vor merge conform planului. Evitati centrele in care personalul este ursuz si deloc implicat in viata seniorilor.

Altra Casa Felice – asistenta medicala permanenta pentru seniorii cu afectiuni

Acest sistem privat de ingrijire alternativa vine la pachet cu o multime de avantaje, iar familia va avea certitudinea ca seniorul lor va fi supravegheat in permanenta si ingrijit de o echipa de profesionisti. Varsta inaintata si singuratatea nu sunt doua aspecte care sa se potriveasca bine impreuna, de aceea trebuie sa evitam cat mai mult aceste momente.

Centrele pentru batrani nu trebuie sa mai fie privite ca fiind locurile in care ne uitam parintii si bunicii, ci trebuie sa le percepem ca fiind centrele in care acestia vor duce o viata mai buna si mai linistita.

Nu incercati sa grabiti acest moment pentru ca seniorii nu vor fi deloc entuziasmati. Purtati cat mai multe discutii si prezentati-i persoanei varstnice avantajele oferite de viata intr-un camin de batrani modern. Batranetea nu trebuie sa mai reprezinte cea mai grea perioada din viata, poate fi traita mult mai placut si fara suferinta!