Cafeneaua din Viena care taxează suplimentar încărcarea telefoanelor mobile

Cafeneaua din Viena care taxează suplimentar încărcarea telefoanelor mobile

O cafenea din centrul Vienei a făcut senzaţie în presa naţională, devenind primul local din această ţară care a luat decizia de a taxa suplimentar clienţii care îşi încarcă telefoanele mobile.

Agasată de turiştii care îşi încărcau telefoanele timp de ore întregi în cafeneaua ei, proprietarea acesteia, Galina Pokorny, a introdus o taxă suplimentară de un euro pentru acei clienţi care îşi ţin telefoanele la încărcat pentru prea mult timp, relatează Reuters, citat de News.ro.

Turiştii – mereu electricitate, electricitate, electricitate. Îmi pare rău pentru ei, dar cine va plăti pentru mine?”, a spus Galina Pokorny, proprietara Terrassencafe im Hundertwasserhaus, o cafenea amplasată într-un cartier cu multe clădiri colorate, realizate de artistul şi arhitectul Friedensreich Hundertwasser.

Clienţii care îşi încarcă telefoanele în timpul unei pauze de cafea care durează 15 minute vor putea să o facă în continuare pe gratis. Însă cei care îşi încarcă telefoanele mobile timp de o oră vor trebui să plătească suplimentar.

Conduc o cafenea, nu o sală de internet”, a spus proprietara, care nu ştie dacă există şi alte cafenele care aplică taxe similare.

Lucrurile au devenit tot mai extreme. Oamenii vin aici şi cred că totul este accesibil şi gratis… Nici nu deschizi ochii dimineaţa pe gratis”, a adăugat ea.

Galina Pokorny a introdus această taxă anul trecut, însă iniţiativa ei a devenit cunoscută abia miercuri, după ce tabloidul Oesterreich a publicat „factura bizară” a unuia dintre reporterii lui pe care apărea suma de un euro, aplicată ca „taxă de electricitate”.

citeste mai mult pe Digi24.ro