Bani în plus, pe viaţă, pentru mamele-eroine

Bani în plus, pe viaţă, pentru mamele-eroine

Proiectul de lege care prevede că femeile care au născut cel puţin trei copii pot să primească din partea statului o indemnizaţie viageră lunară pentru toată viaţa, iar cele care au cinci copii primesc în plus şi medalia de ”mamă-eroină,” a trecut tacit de Senat, termenul de dezbatere fiind 10 octombrie.

Proiectul de lege este semnat de deputatul PSD Ninel Peia şi a fost depus în Parlament în luna martie. A fost retrimis la comisie, însă raportul a rămas de respingere a propunerii legislative.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Iniţiativa legislativă prevede că se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut trei copii sau mai mulţi

Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună. Astfel, pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, iar pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci, 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă, pe lângă indemnizaţia viageră, şi titlul şi medalia de Mamă-eroină.

Citeste mai mult pe Digi 24.ro