Banca Comerciala Carpatica finanteaza cu peste 9 milioane RON compania GENESIS BIOPARTNER pentru producerea de energie regenerabila

Banca Comerciala Carpatica finanteaza cu peste 9 milioane RON compania GENESIS BIOPARTNER pentru producerea de energie regenerabila

BANCA COMERCIALA CARPATICA (BCC) a acordat o finantare de peste 9 milioane RON companiei GENESIS BIOPARTNER. Compania, dezvoltator al primei statii romanesti de producere a energiei regenerabile in cogenerare, a anuntat ca finantarile vor avea ca destinatie finala construirea unui nou proiect pe baza de biogaz pe teritoriul Romaniei.

Noul proiect vine dupa ce anul trecut, GENESIS BIOPARTNER a inaugurat prima statie de producere a energiei verzi in cogenerare pe baza de biogaz, construita in judetul Prahova, la Filipestii de Padure. Aceasta are o putere de 1 MW/h electric si 1,2 MW/h termic si proceseaza zilnic o cantitate de 50 tone substrat organic. Noua investitie pentru care compania a solicitat finantarea din partea Bancii Comerciale Carpatica va avea o destinatie similara.

“Proiecte precum cel al GENESIS BIOPARTNER aduc beneficii pentru stimularea industriei si stau la baza dezvoltarii mai multor domenii importante pentru Romania si pentru banca noastra: productia de energie, agricultura si protectia mediului. In plus, aceasta noua finantare intareste faptul ca produsele noastre bancare sunt apreciate de companiile romanesti de top”, a declarat Johan Gabriels, CEO Banca Comeciala Carpatica.

“La inaugurarea primei statii pe biogaz am promis ca vom continua investitiile. Am gasit in Banca Comerciala Carpatica un partener de incredere, astfel ca vom putea sa ne ducem mai departe planurile de dezvoltare in sfera energiei verzi”, a declarat Michael Dietrich, fondatorul GENESIS BIOPARTNER.

 

Despre Banca Comerciala Carpatica

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar romanesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti. Infiintată la Sibiu in 15 iulie 1999, Banca Comerciala Carpatica  este o banca romaneasca, partener de afaceri si furnizor de solutii personalizate in principal pentru companiile cu capital autohton. In prezent, banca detine o retea teritoriala de 129 de unitati cu acoperire nationala.

 

Despre GENESIS BIOPARTNER

GENESIS BIOPARTNER este un holding romanesc format din parteneriatul Baupartner Romania si Vireo Energy Suedia. In ultimii ani si-a castigat renumele de unul dintre cei mai importanti producatori de energie regenerabila in cogenerare pe baza de biogaz din Romania.

 

Pentru mai multe informatii,

Alexandra Tirpea (Pi2PR), 0726.386.683, alexandra.tirpea@pi2.ro