Avion Wizz Air, aterizare cu probleme la Roma. 165 de pasageri, la un pas de moarte

Avion Wizz Air, aterizare cu probleme la Roma. 165 de pasageri, la un pas de moarte

165 de pasageri îmbarcați pe ruta București-Roma au fost la un pas de moarte sâmbătă dimineața după ce aeronava companiei Wizz Air, model Airbus A320, a raportat probleme la deschiderea trenului de aterizare. Din fericire, conform ultimelor date, nu există victime, echipajul navei reușind să aducă pasagerii în siguranță la sol.

Deși trebuia să aterizeze pe Aeroportul Ciampino din Roma, aeronava Wizz Air a aterizat din motive de siguranță pe Aeroportul Fiumicino, cel mai mare aeroport din capitala Italiei.

Pilotul a solicitat să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă. El a fost nevoit să aterizeze cu ajutoul unei singure roţi şi unui singur motor. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte. Pompieri, poliţişti şi carabinieri au sosit foarte repede la faţa locului. Pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane.

“Pilotul este italian și a efectuat o manevra destul de riscantă, dar cu o deosebită măiestrie. A reușit să aterizeze la sol foarte lin, ceea ce era foarte greu, date fiind condițiile”, a declarat Antonio Del Greco, responsabil al Poliției de frontieră de la Fiumicino.

“În acest moment, starea de urgență este terminată. Au fost doar trei pasageri în stare de șoc, dar nu au existat probleme grave. Pista a fost eliberată, situația e normalizată. Nu vă pot spune câți pasageri români erau la bord”- a declarat o responsabilă de la departamentul “Relații Externe” al aeroportului “Leonado da Vinci” din Fiumicino.