test

Averea incredibilă a lui Maradona. Cât de reală este suma din conturile sale?

Averea incredibilă a lui Maradona. Cât de reală este suma din conturile sale?

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie. Abia împlinise 60 de ani şi se afla într-o situaţie precară cu sănătatea. Din nou! De data aceasta fusese operat pe creier şi continua să primească tratament pentru dependenţa de alcool.

Presa internaţională a descoperit, în urma anchetelor realizate, că averea lui Maradona, poate cel mai mare fotbalist din istorie, este de numai 100.000 de euro!

Averea oficială a lui Maradona: 100.000 de euro

O sumă infimă pentru un personaj ca Maradona. Dar există ideea că suma este avansată doar pentru a folosi în lupta cu fiscul din Italia, de exemplu, care îi cerea aproximativ 37 de milioane de euro, datoraţi drept taxe din perioada în care a fost Zeu la Napoli.

Contractele pe care le-a avut Maradona la Barcelona şi la Napoli nu sunt oficiale, dar se pare că a câştigat circa 5,5 milioane de euro, respectiv 7,5 milioane de euro. Sume care azi par infime, dar la vremea respectivă erau imense.

În ultimii ani, Maradona a câştigat mulţi bani din contracte şi de la sponsori ca Hubolt, Coca Cola, Puma etc. Doar de la FIFA a luat 11.300 euro pe zi ca Ambasador al forului mondial la Campionatul Mondial din Rusia 2018. Enorm!

Maradona a câştigat 1,5 milioane de euro de la Dorados, acum doi ani

Iar când a fost antrenor în Mexic, la Dorados, salariul său era de aproximativ 150.000 de euro pe lună. Şi a stat 11 luni acolo. Nu se întâmpla cu prea multă vreme în urmă, ci în sezonul 2018-2019.

citeste mai mult