Anghel Iordanescu, noul antrenor al “Tricolorilor”

Anghel Iordanescu, noul antrenor al “Tricolorilor”

Anghel Iordanescu este, incepand de luni, 27 octombrie, noul selectioner al Romaniei, dupa ce a fost validat in functie de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Puiu Iordanescu va fi ajutat de secunzii Viorel Moldovan, Daniel Isaila si Ionut Badea.

Anghel Iordanescu (64 de ani) a mai ocupat functia de selectioner al Romaniei intre anii 1993 si 1998 si 2002-2004. Iordanescu nu a mai antrenat din 2006. Cu el pe banca tehnică, România a realizat cea mai bună performanță din istorie în 1994, când a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. “Generalul” se va afla pe banca tehnica a tricolorilor la meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile pentru Euro 2016 (se va disputa pe 14 noiembrie, pe Arena Nationala).

De-a lungul carierei de antrenor, Iordanescu a cucerit 12 trofee, printre care și Supercupa Europei din 1986 alături de Steaua

FRF a analizat în aceste zile mai multe variante pentru înlocuirea selecţionerului Victor Piţurcă, printre care s-au numărat antrenorii Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu şi Cosmin Contra.

Victor Piţurcă şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în urmă cu o săptămână, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

photo credit: looktv.ro