Angajatii Auchan Pitesti, calificati de Smart Projects si SC Ascendo in meseria de Lucrator in comert

Angajatii Auchan Pitesti, calificati de Smart Projects si SC Ascendo in meseria de Lucrator in comert

In amintirea colosilor industriali din era comunista care faceau sa fie unul din centrele industriale importante ale Romaniei, orasul Pitesti gazduieste si astazi importanti investitori in economia romaneasca. Cu toate acestea, angajatii care lucreaza astazi in fosta zona industrializata reprezentata de Pitesti au nevoie de formare profesionala continua (FPC) pentru a fi pregatiti pentru provocarile unei pieti a muncii extrem de dinamica.  Asociatia Smart Projects, prin proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!”, vine in intampinarea acestor nevoi si, incepand cu 15 iunie 2015, angajatii hipermarketului Auchan (Gavana) vor urma gratuit cursurile de calificare Lucrator in Comert.

 

Prabusirea regimului comunist a insemnat destructurarea industriei, marii colosi din Pitesti, fiind rand pe rand inchisi. Astfel, mari fabrici ca si Combinatul petrochimic Arpechim, Intreprinderea de retele electrice, Intreprinderea. de motoare electrice, Intreprinderea de morarit si panificatie, Intreprinderea Textila Pitesti, sau Intreprinderea de stofe Argeseana, s-au prabusit una cate una. La randul lor, si angajatii au fost afectati de caderea simbolurilor pitestene, acestia fiind nevoiti sa se reinventeze dupa in anii’90.

Avand in vedere aceste nevoile de formare ale angajatilor din fosta zona industrializata a Pitestiului, proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319, va oferi gratuit sansa unei noi calificari pentru angajatii hipermarketului Auchan – Gavana din Pitesti (Curs Lucrator in comert  – 1 grupa – 14 de persoane).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L, a fost fundamentata de o serie de intalniri dintre reprezentantii Asociatiei Smart Projects si cei ai Auchan, axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii

1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;

2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultati www.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.

 

photocredit:calificat.ro