Angajatii Alprom si Auchan din Pitesti, calificati gratuit in Lucrator in comert

Angajatii Alprom si Auchan din Pitesti, calificati gratuit in Lucrator in comert

Pana nu demult un oras in plina dezvoltare datorita industrializarii si economiei planificate, Pitestiul a decazut din punctul de vedere al dezvoltarii, multi fosti salariati ai colosilor industriali inchisi fiind nevoiti sa apeleze la reconversia profesionala pentru a deveni competitivi pe piata fortei de munca. In prezent, in fosta zona industrializata Pitesti, salariatii aflati in situatie de risc din cauza crizei economice si a lipsei locurilor de munca pot apela la formarea profesionala continua (FPC) pentru a-si imbunatati performantele si dezvolta sansele in gasirea unui loc de munca. Proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!” ofera sansa angajatilor hipermarketului Auchan (Gavana) si cei ai producatorului de mobile SC. Alprom SA Pitesti de a urma gratuit cursurile de calificare Lucrator in Comert.

Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu SC Ascendo SRL, creeaza premisele unor salariati mai eficienti si performanti in Pitesti, prin proiectul «FPC – Format, Promovat, Calificat !», POSDRU/182/2.3/S/151319.

Urmarind sa satisfaca nevoile de formare profesionala continua ale angajatilor din fosta zona industrializata a Pitestiului, proiectul va oferi gratuit sansa unei noi calificari pentru angajatii hipermarketului Auchan – Gavana din Pitesti (Curs Lucrator in comert  – 1 grupa – 14 de persoane) si pentru cei ai producatorului de mobila SC Alprom SA Pitesti (Curs Lucrator in comert  – 1 grupa – 14 de persoane).

Hotararea de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L, a fost fundamentata de o serie de intalniri dintre reprezentantii Asociatiei Smart Projects si cei ai celor doua societati comerciale, axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;

2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;

3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;

4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;

5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;

6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;

7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;

8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;

9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Conditii de eligibilitate:

In cadrul proiectului pot participa 420 de angajati, din cadrul unor firme care isi desfasoara activitatea in unul dintre cele 10 domenii de activitate identificate ca fiind prioritare prin intermediul Strategiei Nationale Pentru Competitivitate, si care au domiciliul sau resedinta in judele din cele 2 regiuni de dezvoltare, Sud Muntenia si Sud Vest Oltenia.

Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza principiului primului venit, primului servit, in functie de respectarea conditiilor de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultatiwww.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.