Alegeri prezidentiale 2019. Iohannis&Ciolos vs Firea&Dancila

Alegeri prezidentiale 2019. Iohannis&Ciolos vs Firea&Dancila

In apropierea alegerilor prezidentiale de anul viitor, ne permitem o scurta analiza cu privire la viitoarea potentiala finala electorala: Klaus Iohannis, candidat la prezidentiale si presedinte in functie, alaturi de Dacian Ciolos, premier propus vs  Gabriela Firea, primar si cel mai bine clasat social-democrat in sondaje la capitolul incredere la momentul mai 2018, alaturi de Viorica Dancila, premier in functie daca nu isi da demisia pana atunci. Precizam ca, desi pare ca isi doreste foarte mult demnitatea de presedinte al Romaniei, pe Liviu Dragnea nu il luam in calcul pentru aceste alegeri, dat fiind cota slaba de incredere din sondaje si problemele din justitie pe care le are actualul presedinte al PSD.

La acest moment ambele cupluri de candidati au sanse sa castige. Tandemul Iohannis-Ciolos se bazeaza pe esecul politicilor PSD si pe faptul ca indignarea fata de protejarea coruptilor de catre guvernarea PSD ii va scoate pe tineri la vot, automat dreapta avand un avantaj.

firea1-525x300

De cealalta parte, tandemul Firea&Dancila sau oricare alt nume propus drept premier, va miza pe erodarea imaginii actualului presedinte pe fondul tensiunilor de la varful puterii cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, dar si pe eventuale realizari ale sale ca primar, desi nu se observa ceva notabil la orizont.

Alegerile de anul viitor sunt deschise oricarui rezultat.

S.D.

photocredit: economica.net