Află ACUM care sunt ultimele trend-uri în dezvoltarea personală

Află ACUM care sunt ultimele trend-uri în dezvoltarea personală

Dezvoltarea personală poate însemna mult mai mult decât citirea cărților recomandate. Bineînțeles, sfaturile și informațiile din lectură pot fi foarte utile, însă pentru o dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului, ajută să mai lucrezi la câteva aspecte care să aducă o schimbare semnificativă și durabilă în viața ta.

Iată care sunt ultimele 3 trend-uri în dezvoltarea personală pe care NU ar trebui să le ignori!

1. Personalizarea spațiului de lucru

Personalizarea unei încăperi are efecte puternice asupra dispoziției tale. Sunt șanse mari să îți fie mai ușor să începi să lucrezi sau să te organizezi în momentul în care spațiul din jurul tău te inspiră. Folosește decorațiuni simbolice, care să-ți amintească de obiectivele tale sau de lucruri importante pentru tine. Poți apela chiar la diferite modele de tablouri canvas, care îți vor aduce un aer fresh în locuință și care te vor inspira. Poți găsi pe site-ul Pepanza.ro o mare varietate de astfel de elemente ornamentale, atât în modele clasice, cât și personalizate. 

Pe lângă aranjamentele artistice, poți schimba mediul din jurul tău în foarte multe moduri. Dacă vrei să citești înainte de culcare, spre exemplu, așază-ți cărțile preferate pe noptieră. În cazul în care vrei să bei mai multă apă, asigură-te că ai întotdeauna un pahar sau o sticlă la îndemână. Dacă vrei să scapi de consumul de zahăr peste măsură, nu plasa dulciurile în camera în care îți petreci majoritatea timpului. Aceste mici modificări își vor face garantat treaba. 

2. Cărți și podcasturi despre psihologie

Pentru a facilita schimbările din viața ta, ajută foarte mult să cunoști modul în care creierul și gândurile tale funcționează.  În acest fel, îți va fi mult mai ușor să conștientizezi motivul anumitor acțiuni pe care le faci și cum să folosești această conștientizare în avantajul tău. În ultimii ani, au apărut tot mai multe cărți, emisiuni și videoclipuri menite să simplifice noțiuni complicate pentru oamenii care nu sunt specializați în psihologie sau în științele înrudite. În funcție de ariile care te interesează, te poți informa despre cum să-ți îmbunătățești relațiile, cum să ai mai multă încredere în tine sau chiar cum să te concentrezi mai bine la job.

3. Cursurile online

Se spune că YouTube-ul este cel mai bun profesor. Într-adevăr, sigur vei găsi foarte multe video-uri utile și interesante. Trebuie, însă, să le acorzi o șansă și platformelor de cursuri online. Multe dintre ele sunt acreditate și te vor ajuta cu siguranță pe viitor. Cursurile au explicații clare, iar interfețele sunt ușor de navigat. Multe sunt gratuite, dar chiar și în cazul celor plătite, investiția merită cu siguranță.

Poți alege dintre cursuri pentru diverse skill-uri, de well being și meditație sau chiar lecții pentru diverse limbi străine care te interesează.  Faptul că ai învățat ceva nou îți va oferi inspirație și motivație pentru planurile tale de viitor.

Așadar, dezvoltarea personală necesită un angajament complet și schimbări ale mai multor aspecte din viața ta, dar merită din plin. Pune în aplicare tot ceea ce ai citit și nu te opri din a deveni, în fiecare zi, cea mai bună versiune a ta.

Sursă foto: Shutterstock.com