Actorul Mihai Călin, scrisoare deschisă către directorul TNB, Ion Caramitru: Din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de dvs. și băgați în buzunar 10% din încasări

Actorul Mihai Călin, scrisoare deschisă către directorul TNB, Ion Caramitru: Din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de dvs. și băgați în buzunar 10% din încasări

Actorul Mihai Călin a transmis, pe Facebook, o ”scrisorică deschisă” directorului teatrului Național, în care acuză ”lipsa totală de deschidere spre dialog” a lui Ion Caramitru, faptul că acesta este ”egoist și disprețuitor” și că doar la Sala Mare, din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de acesta, care primește 10% din încasările nete.

”Vă felicit pt frumoasa carieră de regizor de teatru care a “explodat” de la vârsta de 63 de ani, când ați devenit director”, spune actorul în scrisoarea deschisă.

Mesajul transmis de Călin lui Caramitru:

”Am trăit astăzi la Adunarea salariaților din TNB, convocată de dvs., 3 ore de tristețe amară. Ați adunat sute de oameni cu scopul principal de a “înfiera” 2 actori, Marius Manole și cu mine, care în calitate de lideri (împreună cu Medeea Marinescu și Diana Dumbravă) ai Sindicatului actorilor din TNB și-au “permis” să trimită, în primăvară, un memoriu Ministerului Culturii, în care menționau o serie de probleme, și mai ales lipsa totală de deschidere spre dialog a dvs., domnule Caramitru. Memoriul a fost sprijinit de colegii noștri.
De aprox 3 ani, încercăm să dialogăm cu dvs. Azi am înțeles, mai mult ca oricând, valabilitatea motto-ului dvs.: “Eu n-am nevoie să mă iubească nimeni, eu vreau profesionalism”.
Și uite așa, după 14 ani de directorat, o bună parte din activitatea TNB a luat forma acestui motto. Numai că dvs nu vreți, de fapt, profesionalism ci supușenie. Ați confiscat în mare parte TNB. Noi nu am sesizat ministerului ilegalități ci faptul că legea managementului, pe care dvs ați reușit s-o modificați de ani buni, este sursa permanentizării în funcție a unor oameni care se transformă din directori în patroni.
citeste mai mult