5 tipuri de pardoseli potrivite pentru dormitoare

5 tipuri de pardoseli potrivite pentru dormitoare

Atmosfera specifică a unui dormitor presupune confort și căldura, elemente care nu ar trebui să lipsească, de altfel, dintr-o cameră de odihnă. Din acest motiv, fiecare element component al dormitorului, fie că vorbim despre elemente structurale sau de decor, devine foarte important pentru realizarea unui spațiu în care să ne simțim în siguranță. Pardoselile sunt și ele importante, fiindcă vor contribui atât la aspectul camerei, cât și la ideea de a menține o temperatură optimă la nivelul picioarelor tale. Iată câteva idei de pardoseli recomandate pentru dormitoare.

Parchetul laminat, stratificat sau din lemn masiv

Parchetul este, probabil, cea mai comună metodă de a acoperi pardoselile dormitoarelor pentru că e ușor de curățat, călduros și foarte ușor de montat. Nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a monta parchetul în camera ta, însă, va trebui să ai în vedere plinta și folia de izolare. Acestea sunt elemente foarte importante, mai ales dacă vrei să păstrezi parchetul pentru cât mai mult timp. Acest lucru, însă, nu ar trebui să îți dea bătăi de cap, deoarece pe site-ul Mathaus.ro gasesti plinte pentru parchet și tot ceea ce îți mai este necesar pentru realizarea pardoselii dorite. În acest fel, poți exploata dormitorul în cel mai scurt timp cu putință. Parchetul se curăță cu o foarte mare ușurință și nu necesită intervenții profesionale. E suficient să-l cureți în fiecare zi (sau la două zile) cu ajutorul produselor speciale pentru parchet sau cu un mop (tradițional sau cu aburi).

Mocheta

Mocheta este o alternativă comodă și călduroasă, folosită, îndeosebi, pentru acoperirea pardoselilor din camera copiilor. Multe persoane pun mocheta deasupra parchetului, aducând în acest fel pardoseala la un nivel sporit de confort. Ea va fi, astfel, mai călduroasă și mai prietenoasă cu picioarele tale, fiind, de fapt, un material textil cu proprietăți foarte bune, din punct de vedere al confortului termic. Dezavantajul mochetei este acela că reține destul de mult praf, drept pentru care necesită curățare temeinică. Ar fi chiar de preferată igienizarea cu echipamente industriale, pentru că particulele fine de praf se pot integra în structura mochetei.

Covoarele

Covoarele au avut perioade de maximă utilizare, în special, atunci când erau la modă camerele acoperite în totalitate astfel. De atunci, însă, moda s-a schimbat, iar, astăzi nu prea mai sunt la modă covoarele care să acopere întreaga suprafață a camerei. Excepție fac, poate, doar unele spații de birouri sau săli de conferințe.

Tendințele actuale din amenajările interioare permite folosirea covoarelor doar pe anumite suprafețe ale camerei, lăsând expusă pardoseala. În general, covoarele merg cel mai bine cu parchetul, fie că vorbim despre parchet stratificat, laminat sau din lemn masiv. Trendul prezent impune nuanțele calde și formele atipice. Așa se face că, în unele situații, sunt perfect acceptate covoarele din lână sau blană, cum ar fi covorașele ce decorează zona inferioară a patului.

Linoleum

Linoleumul este o pardoseală rece, care nu pare prea potrivită cu un dormitor. Cu toate acestea însă, în multe cazuri, linoleumul este folosit ca acoperire, pentru ca, mai apoi, să se intervină deasupra cu mochetă sau covor.

Pardoseli epoxidice

Dacă vrei ca dormitorul tău să fie unul modern, ai putea să aplici o pardoseală epoxidică, în culori simple și odihnitoare. Reține, totuși, că, în general, pardoselile epoxidice sunt mai potrivite în spațiile utile, precum holurile, băile sau bucătăriile, tocmai pentru că oferă posibilitatea curățării facile. Pardoselile epoxidice sunt lucioase și, pe alocuri, alunecoase, însă, sunt foarte rezistente și ușor de îngrijit.

Pardoseala dormitorului trebuie să fie una care să îți ofere căldura specifică unei zone de odihnă și de relaxare, așă că decizia trebuie să se bazeze pe criteriile de rezistență și durabilitate, dar și pe exigențele tale de confort.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/R-w5Q-4Mqm0