4 ani de Veranda Mall: Ce aniversează primul Mall care a trecut online și ce proiecte de comunitate și de extindere va continua în 2021?

4 ani de Veranda Mall: Ce aniversează primul Mall care a trecut online și ce proiecte de comunitate și de extindere va continua în 2021?

2020 nu a fost un an al investițiilor, în special pentru domeniul retail. În pofida tuturor provocărilor întâmpinate de malluri în prezent, Veranda Mall a reușit să bifeze o serie de premiere pe plan local și internațional.

A deschis primul Cinemax din România, a devenit primul mall cu o platformă proprie de e-commerce, primul care lansează o colecție proprie de haine și a derulat proiecte pentru cartierul Obor care au depășit granițele țării și „granițele” sectorului din care face parte. În prezent, Veranda Mall continuă să se concentreze pe proiectele dedicate cartierului Obor, diversificarea ofertei din shop-ul online și îmbunătățirea procesului de angajare în retail, unul dintre cele mai afectate de pandemie.

Încă de la început, Veranda Mall a venit cu un model de centru comercial diferit, identificându-se ca fiind un mall de proximitate, dedicat în primul rând clienților și comunității din care face parte. Au pornit cu un mix echilibrat de chiriași, adaptat la provocările și la specificul zonei, atent la nevoile comunității și cu o dezvoltare treptată și în ton cu tendințele din piață.

„Am reușit astfel, în plan local, să ne consolidăm poziția în cartier, dar și să creștem brandul chiar și dincolo de granițele țării cu magazinul online și niște acțiuni inedite de comunicare”, a declarat Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall.

Premii internaționale pentru campaniile Lifestyle de Obor

Într-un an dificil pentru întreg sectorul retail, Veranda Mall a reușit să puncteze prin câteva campanii de comunicare care au atras atenția atât publicului, cât și industriei de profil. De la filtrul virtual cu grătarul cu mici care a avut peste 10 milioane de vizualizări pe Instagram (depășind granițele țării și devenind viral în Rusia, Ucraina și Germania), la o adaptare rapidă a modelului de business prin lansarea unui shop online în sprijinul magazinelor partenere, pentru Veranda Mall 2020 a fost un an al inovațiilor.

În acest an, mall-ul a câștigat două premii internaționale: Best Local Campaign (SEO) împreună cu agenția Vertify la European Search Awards 2020 și locul 2 la Webstock Awards pentru best use of Instagram, împreună cu agenția Creative VR. Tot în 2020, Veranda Mall a câștigat premiul Retail updated: cea mai rapidă ajustare a modelului de business oferit de Wall-Street.ro și decernat pe data de 12 noiembrie în cadrul galei „15 ani de Wall-Street.ro”.

Iar proiectele Lifestyle de Obor nu se opresc aici. În 2021, Veranda Mall are în plan continuarea acestora, în încercarea de a se dedica oamenilor și comunității din cartierul Obor. Totodată, la începutul anului viitor, Veranda Mall se pregătește să anunțe lansarea unei platforme de învățare și recrutare pentru angajații și angajatorii din segmentul retail.

Următorul pas: dezvoltarea segmentului fashion

„În continuare, eforturile noastre se îndreaptă spre diversificarea mixului de magazine pe segmentul Fashion. De altfel, lansarea propriei colecții capsulă de haine împreună cu mysimplicated și Tammy Lovin a marcat și un moment important pentru strategia noastră de dezvoltare”, a mai adăugat Maria.

În octombrie 2020, mall-ul a devenit primul centru comercial din România cu o linie proprie de haine care celebrează cartierul Obor. Printurile pieselor vestimentare reprezintă elemente reale stilizate cu ajutorul printurilor 3D, ce pot fi regăsite în planul fizic al Pieței Obor și Veranda Mall.

Imaginea colecției a fost chiar Ana Tobor, primul influencer virtual din România, iar reprezentanții mall-ului și-au dorit astfel să atragă atenția asupra cartierului ce are o istorie bogată, și care mizează pe un mix de stiluri și culturi.

„Am ajuns la o maturitate care ne permite, chiar și în contextul pandemiei, să echilibrăm și mai bine mixul de chiriași. Pentru noi, acest lucru presupune branduri mai cunoscute de fashion și concepte de tip outlet, dintr-o zonă mid-range, care să completeze atât oferta noastră cât și nevoile clienților din proximitate”, spune reprezentanta centrului comercial.

Shop-ul online: singurul proiect de ecommerce al unui Mall, planificat pentru dezvoltare

Colecția capsulă este disponibilă în shop-ul online Veranda Mall Online, lansat într-un timp record de către Veranda Mall pentru a veni în sprijinul magazinelor partenere care nu înregistrau vânzări când mall-urile erau închise. În prezent, clienții au acces pe platformă la produsele a șase magazine din centrul comercial, iar până la sfârșitul anului reprezentanții mall-ului vor semna parteneriate cu alte șase:

„Ne dorim să avem o diversitate de branduri care să satisfacă dorințele clienților, și lucrăm în paralel la creșterea numărului de selleri, și implicit a portofoliului de produse, a experienței de cumpărare de pe site și a notorietății marketplace-ului”, a declarat Lucian Caruceriu -project owner Marketplace Veranda.

„Am investit mult timp în alegerea partenerilor potriviți pentru infrastructura marketplace-ului, astfel încât aceștia să aibă sens pentru modelul nostru de business și direcția în care vrem să mergem. Pe lângă Vtex, care între timp a devenit un unicorn după o rundă imensă de finanțare încheiată cu succes, am pornit și un alt parteneriat cu un startup din domeniul martech – platformă de automatizări de marketing, edrone”, a mai adăugat acesta.