36 de angajati din judetul Valcea, calificati gratuit prin proiectul «FPC: Format, Promovat, Calificat!»

36 de angajati din judetul Valcea, calificati gratuit prin proiectul «FPC: Format, Promovat, Calificat!»

Propunandu-si sa contribuie la promovarea formarii profesionale continue in randul angajatilor din fostele zone industrializate din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia, proiectul “FPC: Format, Promovat, Calificat!” a reusit, in luna octombrie, sa califice gratuit 36 de angajati din judetul Valcea: in timp ce 22 de salariati ai societatilor comerciale SC Fiama si SC FiamaPub au optat pentru cursul de Lucrator in alimentatie, 14 angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea  – Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni au optat pentru cursul de Ingrijitor batrani la domiciliu.

Dupa anul 1989, judetul Valcea, la fel ca multe alte zone industrializate din tara noastra, a inregistrat pierderi importante la nivel economic: au fost disponibilizari masive la Combinatul Oltchim, cel mai mare combinat chimic al tarii, care inainte de ’89 avea 7300 angajati, si in anii ’90 a ajuns la 1500. S-au mai inchis numeroase fabrici in Ramnicu Valcea, cu peste 1.000 angajati: Intreprinderea de piele si incaltaminte, Intreprinderea pentru industrializarea carnii, cea a laptelui, Intreprinderea de morarit si panificatie sunt doar cateva exemple.

Hotararea celor 22 de salariati ai societatilor comerciale SC Fiama si SC FiamaPub (Lucrator in alimentatie) si a celor 14 angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea  – Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni de a beneficia de oportunitatile de formare si calificare oferite gratuit de Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu furnizorul de formare profesionala, S.C. Ascendo S.R.L, a fost fundamentata de o serie de intalniri axate pe importanta formarii profesionale continue atat pentru angajati cat si pentru angajatorii. Angajatorii si angajatii au inteles importanta invatarii pe tot parcursul vietii, beneficiile urmand a apartine ambelor parti.

Obiectivul general al proiectului „FPC – Format, Promovat, Calificat!” este imbunatatirea accesului angajatilor din fostele zone industrializate din regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia in vederea dobandirii de noi competente sau dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, in vederea obtinerii de catre acestia, a unei calificari/recalificari, prin participare la programe de formare profesionala continua in urmatoarele ocupatii:

  1. Domeniul Turism si ecoturism – Curs Camerista;
  2. Domeniul Textile si Pielarie – Curs Operator Confectioner Industrial;
  3. Domeniul Lemn si Mobila – Curs Lucrator in Tamplarie;
  4. Domeniul Industrii Creative – Curs Peisagist – Floricultor;
  5. Domeniul Industria Auto si Componente – Curs Tinichigiu – Carosier;
  6. Domeniul Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – Curs Operator Introducere, validare si prelucrare date;
  7. Domeniul Procesarea alimentelor si bauturilor – Curs Lucrator in alimentatie, Curs Lucrator in comert;
  8. Domeniul Agricultura/Silvicultura/Biotehnologii – Curs Lucrator in cultura plantelor;
  9. Domeniul Sanatate si Produse Farmaceutice – Curs Ingrijitoare batrani la domiciliu;

Asociatia Smart Projects, deruleaza, in perioada 30.03.2015-31.12.2015, impreuna cu SC Ascendo SRL, proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, nr. Contract POSDRU/182/2.3/S/151319. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritara 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii; 5. Domeniul major de interventie. 2.3 Acces si participare la FPC. Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.304.140,00 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.258.057,20 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul „FPC – Format, Promovat, Calificat!”, va invitam sa consultatiwww.smartprojects.org si www.format-promovat-calificat.ro.