10 avantaje care te conving sa achizitionezi tigla metalica RoofArt

10 avantaje care te conving sa achizitionezi tigla metalica RoofArt

Domeniul constructiilor este in plina dezvoltare, iar cei care activeaza in aceasta bransa trebuie sa se informeze extrem de bine inainte de a lua o decizie in privinta materialelor pe care le aleg.

 

In acest sens, tigla metalica este o alegere extrem de inspirata, ultilizarea acesteia presupunand o serie de avantaje. Constructorii trebuie sa cunoasca astfel de detalii, pentru a putea investi in cele mai bune materiale, care sa asigure caselor o protectie excelenta din toate punctele de vedere.

Greutatea acoperisului este mica

Tiglele metalice au o greutate mica, iar acest detaliu asigura usurinta manevrabilitatii si, implicit, a montajului, dar si reducerea costurilor. Folosind tigle ceramice sau din beton, greutatea totala a unui acoperis cu o invelitoare de 100m² depasi 4000 kg, luand in considerare necesarul mediu de bucati pe m² de invelitoare. Aceeasi suprafata poate fi acoperita cu tigle metalice care cantaresc doar in medie 4 kg /m², ajungand la o greutate totala de aproximativ 400 kg.

Rezistenta si durabilitate

Intretinute corespunzator in timp, acoperisurile din tigla metalica de calitate superioara pot rezista foarte bine in jur de 40-70 de ani, in functie de proprietatile materialului. Rezistenta la vant, intemperii si mucegai sunt proprietati bine-cunoscute ale metalului, care asigura longevitatea acoperisului.

Scurgere excelenta a ploii si a zapezii

Tiglele metalice sunt ideale si datorita faptului ca ofera o protectie suplimentara impotriva ploii si a zapezii. Modelele disponibile sunt prevazute cu doua canale de colectare a apei, dispuse lateral. Astfel, apa de ploaie se scurge foarte rapid, iar zapada nu se acumuleaza. Acest aspect este esential, avand in vedere faptul ca aparitia infiltratiilor si acumularea de condens trebuie evitate.

Rezistenta la foc asigura un plus de siguranta

Intrucat materialele metalice sunt necombustibile, acestea au o clasa superioara de rezistenta la foc. Metalul nu va izbucni in flacari daca este lovit de fulgere in timpul unei furtuni sau daca in apropierea casei este un incendiu care imprastie scantei.

Eficienta energetica

Anumite variante de tigla metalica, cum este cea cu acoperire GreenCoat, au capacitatea de a reflecta caldura provenita de la soare. In acest fel, se poate economisi energia necesara pentru utilizarea aerului conditionat pe parcursul intregii zile. Astfel, costurile lunare care implica folosirea sistemelor de racire pot fi reduse cu 10-25%.

Protectie impotriva coroziunii

Stratul de zinc de 275 gr/mp din componenta tablei plane protejeaza otelul impotriva degradarii cauzate de coroziune. La randul sau, stratul de zinc este acoperit de mai multe straturi de protectie, strat de pasivizare, strat de grund și un strat de vopsea. Astfel, in cazul in care apar fisuri la nivelul stratului superior de vopsea, celelalte straturi, inclusiv zincul, vor actiona ca o bariera, protejand miezul de otel.

Protejarea mediului inconjurator

In functie de componenta, tigla metalica are un continut de materiale reciclate cuprins intre 25% si 95%. Mai mult decat atat, atunci cand sunt inlocuite, acoperisurile din metal sunt 100% reciclabile.

Acoperisurile din tablă cu strat de vopsea GreenCoat protejeaza mediul inconjurator datorita componentei bio provenita din uleiuri vegetale, care inlocuieste o buna parte a materialului pe baza de fosile. Astfel, emisiile de noxe sunt reduse considerabil.

Siguranta folosirii unui produs de top

RoofArt implementeaza un sistem de management al calitatii conform cu standardul ISO 9001:2015, ceea ce inseamna ca toate produsele disponibile, inclusiv tigla metalica, au garantia unei calitati superioare. Produsele sunt conforme si cu standardele europene.

Concret, produsele au o durata medie de exploatare a tiglei metalice de pana la 60 de ani, garanție la oxidare de 40 de ani si pentru mentinerea culorii, de 30 de ani.

Diversitatea modelelor

Pe langa varianta clasica, este disponibil si un sistem de tigla metalică dublu-modular, care este format din panouri cu o lungime de doar 755mm. Astfel, se asigura usurinta in transport, manevrare si montaj. In plus, se evita din start toate riscurile care pot sa apara, precum cel de accidentare a persoanelor care manevreaza si monteaza tigla, dar si cel de deteriorare a produsului in timpul transportului si al montajului. Acest produs este unic si prin modalitatea de prindere, cu suruburi ascunse, ferite de actiunea directa a soarelui si de zona de scurgere a apei.

Varianta clasica poate avea o lungime de pana la 4230mm, dimensiune valabila pentru 12 module.

 

Varietatea cromatica

Acoperisurile din tigle metalice sunt disponibile intr-o gama cromatica variata. In acest fel, se pot alege variantele preferate, in functie de preferinte, dar si de aspectul caselor.

Din punct de vedere vizual, acoperisurile sunt extrem de importante si contribuie la aspectul general al intregii structuri. De exemplu, daca exteriorul cladirilor este realizat intr-o combinatie de decorativa alba cu geamuri wenge, atunci si acoperisul trebuie sa fie in acelasi ton.

Variate ca design, rezistente si moderne, tiglele metalice se afla in topul preferintelor. Este esential, insa, ca acestea sa fie montate corect de catre specialisti care stiu cum sa lucreze rapid si eficient. Pe termen lung, astfel de acoperisuri asigura confort, dar si certitudinea ca imobilele sunt bine izolate si protejate.